Hrvatski navijači: Izdali su nas naš savez i naša Hrvatska policija

Srpski mediji potrudili su se dezinformacijama dodati unijeti nered oko svega, i nažalost tim podvalama su nasjeli i neki domaći Internet portali. Rezime svega je da je u Beograd stiglo samo 200 navijača, a njih preko 1000 je vraćeno sa granice između Hrvatske i Srbije. Hercegovina info donosi priču navijača Hrvatske o jučerašnjim događajima.

"Ponosan sam što sam bio dio jučerašnje kolone navijača koji su pošli u Beograd, i mi navijači Hrvatske smo dokazali koliko smo jedinstveni kada treba. Bio sam na susretu navijačkih skupina za Vukovar, a ovo jučer je bilo veličanstveno kao i tada u Vukovaru", priča nam jedan od navijača koji su pošli jučer u Beograd.

BBB, Torcida, Kohorta, mostarski Ultrasi, Armada, Ultrasi iz Vikovaca disali su svi kao jedan, i nije bilo nikakvih incidenata kakve su priželjkivali pojedini mediji. Dogovor je bio da se formira kolona navijača na granici, te da se skupa krene prema Beogradu.
Što se to nije desilo krivci su Hrvatska policija, i gospoda iz Hrvatskog rukometnog saveza koji su se dogovorili da se onemogući dolazak veće skupine naših navijača u Beograd, kaže nam naš izvor i dodaje: Nisu točne informacije da je vraćen osam autobusa i par kombija sa granice, i vraćeno ih puno više. Nisu točne informacije ni da su navijači vraćeni zbog ulaznica, jer većina nas je imala ili ulaznice ili vaučere koje smo kupili na internetu. Na kraju nije točno da je bilo toliko pijanih navijača kako se želi prikazati u medijima. Pilo se jeste, pa Bože moj idemo na tekmu, ne na noć otvorenih muzeja.


Hrvatska policija nas je maltretirala, pretresala i snimala, premda su znali da nećemo ni krenuti put Beograda. Oni nisu očekivali veliki broj navijača nakon nereda u Novom Sadu i pustili su samo dvjestotinjak navijača, za koliko su i bila osigurana mjesta. Sve su to dogovorili naši sa srbima, i priče za malu djecu su bile one o smanjenom kapacitetu zbog sigurnosti. Navijači Srbije iz BiH su bez ikakvih problema ušli u Srbiju, iako su bili bez ulaznica, i iako su bili vidno pod utjecajem alkohola. Sve što se desilo jučer dobro je izrežirano i koordinirano između dva saveza i dvije policije, a jedini koji su izvukli kraći kraj smo mi navijači, kaže nam jedan od njih i dodaje: Stidite se gospodo iz saveza što ste nam ovo napravili, vi ste dno od dna i šljam koji misli samo na osobne interese, a neka je stid i hrvatske policije za sve što su nam jučer napravili.


Da je tako kako kažu navijači potvrdilo se i u dvorani. Sve karte su rasprodane, a u dio za navijače Hrvatske sasvim sigurno ne bi stala ni četvrtina onih koji su krenuli za Beograd. Njih dvjestotinjak nije moglo ozbiljno parirati domaćin navijačima, a da su svi koji su pošli u Beograd stigli, sasvim sigurno bi to bilo drugačije.
Rukomet i sport ostat će nažalost nakon svega u drugom planu. Ostat će ružne mrlje nakon svega što su doživjeli naši navijači koji su eto opet ispali pokusni kunići politike i dogovora dužnosnika dva saveza. Ne ponovilo se kaže nam naš sugovornik koji još jednom ističe Ponosan sam što sam Hrvat, a ne duša prodana iz saveza i policije.

Hercegovina.info