Vatikan zna kako je Komšić izabran, pozvali na ravnopravnost naroda u BiH

Vatikan zna kako je Komšić izabran, pozvali na ravnopravnost naroda u BiH
REUTERS/PIXSELL

Papa Franjo primio je u subotu 15. veljače u audijenciji u Vatikanskoj apostolskoj palači predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji se nakon toga susreo s kardinalom državnim tajnikom Pietrom Parolinom, u čijoj je pratnji bio mons. Mirosław Wachowski, podtajnik za odnose s državama, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Tijekom razgovora u Državnom tajništvu, koji su protekli u srdačnom ozračju, bilo je riječi o dobrim bilateralnim odnosima i prilikama u zemlji, s posebnom pažnjom na situaciju katoličke zajednice.

Potvrđena je isto tako potreba da se zajamči puno poštivanje prava svih građana i učinkovita ravnopravnost triju konstitutivnih naroda.

Na kraju, spomenute su neke teme od zajedničkog interesa na međunarodnom i regionalnom planu, kao što su mir i sigurnost, potreba za poticanjem putova dijaloga kako bi se odgovorilo na različite izazove na zapadnom Balkanu i izgledi za proširenje Europske unije na tu regiju, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, javlja IKA.

Kako saznaje hercegovina.info u Vatikanu su upoznati s načinom izbora Željka Komšića i nije slučajno da su u priopćenju pozvali na jednakopravnost sva tri naroda, od kojih je jedan upravo Komšić obespravio svojim izborom.

Što je točno papa još rekao Komšiću ne zna se, jer je sastanak održan u četiri oka.