ČUDNE MJERE U MOSTARU Udaljite se metar i pol od svega, pa i svoje žene

Socijalna distanca Mostar
hercegovina.info

Premda je ozbiljnost situacije s koronavirusom u Mostaru neupitna, najnovije zapovijedi izazivaju čuđenje kod Mostaraca. Tako se zapovijed - Zabranjuje se svako okupljanje u Gradu Mostaru više od 5 (pet) osoba na jednom mjestu uz poštivanje propisane socijalne distance – razmak od 2 metra, mijenja, te se donosi druga.

Zapovijeda se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe, na udaljenosti manjoj od 1,5 metra, na području Grada Mostara“, zapovjedio je Ljubo Bešlić, poslali su iz Gradske uprave Mostara.

Ova zapovijed je u svakom pogledu prilično čudna. Prvo nije kazano ako se jedna osoba sama zadržava na otvorenom prostoru, od čega bi se trebala udaljiti 1,5 metara. Je li se gradonačelnik malo nespretno izrazio.

Drugo, ako supružnici, koji dijele istu postelju, izađu na otvoreno, smiju li se kretati jedno pored drugoga. Jesu li ovom mjerom „jedan po jedan“ izuzeti roditelj i punoljetno dijete, suprug i supruga ili će i oni na otvorenom držati razmak dva metra, a dijeliti isto kućanstvo, i koja je tu logika.

Nadalje, naložen je i pojačan nadzor nad poštivanjem mjera, što bi značilo da će biti i pojačanih kazni. Stoga, preporuka je da kupite metar, te se od svega – bilo čega, pa i supružnika – udaljite metar i pol, ili pripremite novčanik.

Najnovija mjera mogla bi izazvati i bračne probleme, makar tehničke, jer sprječava približavanje partnera na otvorenom.

Za podsjetiti je da se na jedinice lokalne samouprave prenose mjere iz Federacije, tj. županija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.