Zašto se muškarci ne žene dobrim djevojkama?

Sudeći prema novoj kontroverznoj knjizi Sherry Argov, inače autorici megauspješne knjige 'Zašto muškarci vole gadure?', sve se te stvari događaju zato što ste predobre prema svojim muškarcima. Vrijeme je, dakle, da se počnete ponašati kao diva.
Nova knjiga Sherry Argov otkriva ženama kako da neobaveznu vezu pretvore u ozbiljnu. U čemu je tajna? Odbacite stav dobre princeze i pretvorite se u snažnu ženu koja točno zna što želi, a što ne. 'Željeni ljubavni život neće vam donijeti pretjerana uslužnost, ali hoće ispunjen život, vlastiti ciljevi i vlastiti stav. Muškarci potajno poštuju žene koje imaju svoje ja, ponos i dostojanstvo. Žene one koje nisu otirač i koje sebe stavljaju na prvo mjesto', ističe spisateljica Sherry Argov.


Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se pretvorite u ženu sa stavom i da konačno shvatite kako uistinu funkcioniraju muško-ženski odnosi. Ne nasjedajte više na česte mitove i pronađite konačno sreću u ljubavnom životu.

Dobre djevojke u konačnici dobiju ono što žele?
O ne, to je potpuno pogrešno uvjerenje! Jeste li primijetili kako dobra djevojka za svog muškarca čini apsolutno sve, a on na kraju ipak završi s drskom i samouvjerenom gadurom? To se događa kada je žena predobra, a takvim ponašanjem zapravo pokazuje da očajnički traži ljubav i društvo. A takvo ponašanje muškarci osjete na kilometre pa bježe glavom bez obzira. Možda neće otići odmah na početku - a zašto bi kad mu je tako odlično - ali s vremenom sigurno hoće jer i on želi ravnopravnu partnericu. Svoje savjete Sherry temelji na razgovorima s mnogobrojnim muškarcima. Gotovo svi od njih rekli su da najviše uživaju u društvu samouvjerenih žena koje postupaju onako kako one žele neovisno o tome je li to u skladu s muškarčevim željama. Zanimljivo je i da su muškarci napomenuli da je takvih žena uistinu malo. 'Ništa čudno jer većinu žena odgajaju mediji koji im savjetuju da postanu netko drugi, a ne ono tko one doista jesu', navodi Sherry.

Žena mora biti savršena da osvoji muškarca?
Prisjetite se kakav je bio muškarac u kojega ste bili zaljubljeni... Vrlo vjerojatno nije bio milijunaš savršena izgleda, ali bilo je nešto posebno u njemu. I muškarci traže to nešto posebno u ženama. Drugim riječima, zaista ne morate biti savršene, lijepe, uvijek dotjerane, bogate i pametne da biste osvojile muškarca. Trebale biste biti svoje i tada će biti prepoznata vaša posebnost i nećete mu brzo dosaditi. 'Koliko god zvučalo kao klišej, činjenica je da ljepota uistinu dolazi iz unutarnjeg stava', ističe spisateljica nekoliko uspješnica.

Žena mora biti njegova seksi igračka?
Mediji stalno ženama serviraju uvjerenje da će muško srce osvojiti putem seksa. Potpuno pogrešno! Samo zato što se on seksa s vama, ne znači da mu je stalo. I da je seks vrhunski dobar, opet ne znači da je on zaljubljen u vas. Osim toga, kad vas muškarac stavi u kategoriju 'samo seks', neće vas više vidjeti ni na koji drugi način. Prvi dojam koji vodi do te kategorije je vaš način odijevanja. Kada previše otkrivate odjećom, mislit će da nemate ništa više ponuditi. To, dakako, ne znači da muškarac neće polomiti vrat da se okrene i bolje vas vidi u takvom izdanju, ali će mu istodobno kroz glavu proletjeti misao: 'Samo za kratku upotrebu.' Kada pak uoče ženu u hlačama i košulji koja ne otkriva previše, pomislit će: 'Oko nje ću se morati potruditi.' Vjerovale ili ne, na taj način vam raste cijena. Uz sve to, kad hodate razgolićene, on si odmah misli da ste imali i puno muškaraca, a većini to nije privlačan faktor.

Žena mora biti točno ono što muškarac želi?

Ako vas muškarac na prvom spoju pita što volite u životu, a vi odgovorite: 'Volim sve što i ti voliš', možete smatrati da je cijela priča propala. Takvim odgovorom šaljete mu poruku da ćete pristati na sve, pa čak i na mrvice. Kada se žena sviđa muškarcu, on će htjeti doznati što ona voli i želi kako bi joj mogao ispunjavati želje i učiniti je sretnom. To čine jer se oni zbog toga dobro osjećaju. Sve što čine, muškarci zapravo čine da zadive ženu. Budite vi ta žena.

Kakvu ženu muškarci doista žele?

1. Onu koja ima svoj stav. Mislite svojom glavom i ne morate se slagati sa svime što on kaže. Činite ono što se vama čini dobro, a ne njemu.
2. Onu koja je kul. Nemojte odmah inzistirati na definiranje veze. Uživajte u vlastitom životu i ponašajte se kao da vam je svejedno hoće li on biti s vama ili neće.
3. Onu koja ne žuri sa seksom. Muškarci ne vole kada im je sve servirano i obožavaju kada se moraju potruditi da dođu do nečega što žele.
4. Onu koja ga natjera na lov. U genetskom kodu muškarca je zapisano da su lovci. Pustite neka on lovi vas, a ne vi njega.
5. Onu koja ne trči za njegovim novcem. Svatko voli da ga se voli zbog njega samoga, a ne zbog njegovih materijalnih dobara.
6. Onu koja uživa u vlastitom životu. Ima nešto magično privlačno u ljudima koji vole svoj život čak i kad je on daleko od savršenstva. Kad ugledaju takvu ženu, muškarci požele biti dio njezina života.

izvor: tportal.hr