BRITANSKI PREMIJER Johnson ženi 23-godine mlađu, poslao već pozivnice

BRITANSKI PREMIJER Johnson ženi 23-godine mlađu, poslao već pozivnice

Britanski premijer prvi se put oženio 1987. Allegrom Mostyn-Owen, od koje se razveo 1993. Iste se godine vjenčao s Marinom Wheeler. Iz braka s njom ima četvero djece. Par se razveo 2018. godine, prenosi Hina strane medije. 
 
Britanski premijer Boris Johnson (56) i njegova zaručnica Carrie Symonds (33) odredili su datum vjenčanja te su poslali pozivnice članovima obitelji i prijateljima na kojima je naznačen datum 30. srpnja 2022. 

Pojedinosti vjenčanja još uvijek su strogo čuvana tajna, piše Sun. Par se zaručio u 2019., no zbog pandemije koronavirusa datum vjenčanja je odgođen. 

Jedini dosadašnji premijer Velike Britanije koji se oženio dok je bio na funkciji je lord Liverpool, koji se za Mary Chester oženio 1822.

Johnson i Symonds prvi su nevjenčani par koji živi u premijerskoj rezidenciji u Downing Streetu 10, a ondje su uselili u srpnju 2019.  Premijer Johnson i njegova zaručnica imaju sina Nicholasa, koji se rodio 29. travnja prošle godine. Ime je dobio po jednome od liječnika koji su liječili premijera Johnsona dok je bio u bolnici zbog težeg oblika koronavirusa prošlog proljeća. 

Johnsonu je ovo treći brak. Prvi se put oženio 1987. Allegrom Mostyn-Owen, od koje se razveo 1993. Iste se godine vjenčao s Marinom Wheeler. Iz braka s njom ima četvero djece. Par se razveo 2018. godine. Carrie Symonds dosad nije bila u braku.