FOTO  Žuta kućica od 33 kvadrata je prava inspiracija

uređujem, kućica, kvadrat, inspiracija, interijer
indizajn

U skandinavskim zemljama često možete vidjeti kuće s raznobojnim drvenim fasadama – u žutoj, crvenoj, plavoj, ružičastoj ali i crnoj. Predstavljamo vam jednu u svijetlo žutoj, koja budi pažnju i zbog svoje male kvadrature.

Sjever Europe nema baš previše sunčanih dana niti ljetnih žega tipičnih za jug kontinenta, pa su šarene i vesele fasade i više nego dobro došle. Drvena pročelja dolaze u svim mogućim bojama, a kuća koju vam predstavljamo danas malo je suzdržanijeg kolorita. Nježno žuta ili vanilija žuta djeluje profinjeno i decentno, ali ipak ne prolazi nezamijećeno u naselju okruženom zelenilom.

Riječ o je vikendici tradicionalne vanjštine i moderne unutrašnjosti koja iznosi svega 33 kvadrata. Upravo toliko bilo je dovoljno vlasnicima u pružanju male oaze u kojoj će se odmoriti u slobodno vrijeme.

U donjoj etaži koja iznosi 21 četvorni metar nalazi se mala dnevna zona koja svoju ‘ekstenziju’ ima u terasi obloženoj deckingom. Terasa je mjesto na kojem vlasnici mogu provoditi vrijeme dobar dio godine.

Iz dnevne zone stepenice vode na galeriju u kojoj je spavaća soba od 12 kvadrata. Spavaonica s dnevnom zonom tvori ugodan i funkcionalan otvoreni prostor. Upravo ovim otvorenim konceptom prostor izgleda veći i prozračniji, čemu doprinose i veliki vanjski otvori.