Uz 1 sat čišćenja dnevno, vaš dom će uvijek biti uredan. Saznajte kako!

uređujem, čišćenje, dom, kupaonica, spavaća soba, balkon
pristinehome.com.au

Događa li se i vama da se osjećate kao da konstantno nešto čistite i pospremate, a opet kada iznenadni gosti pozvone na vrata, dolazi do napada panike?

Ne brinite, niste usamljeni u tom problemu. Moram priznati da u svojih, gotovo 30 godina do sada nisam upoznala osobu koja voli iznenadne goste.

Malo sam razmišljala o svemu tome i bacila se na istraživanje najboljih rješenja za održavanje doma.

Pažnju mi je privukla ideja o čišćenju 6 dana u tjednu, 1 sat dnevno uz odmor nedjeljom. Zvuči idealno, zar ne?

Ova metoda mi se još više svidjela kada sam pročitala da je cilj svaki dan čistiti jednu prostoriju. To znači da ako imate garsonijeru, možete završiti i za 4 dana!

U nastavku pročitajte detalje.

Ponedjeljak - spavaća soba

Neka vaš tjedan počne pospremanjem spavaće sobe. Promijenite posteljinu, pospremite odjeću sa stolica (priznajemo, mi je također tu odlažemo), usišite i obrišite pod. Sve ovo sasvim sigurno možete završiti za 1 h.

Utorak - Kupaonica

Priznajem, ovo je kućni posao koji najmanje volim, blago rečeno... Ipak, što se može! Kupaonica se mora očistiti. Za nju birajte utorak jer je još uvijek početak tjedna i neće vam biti toliko teško. Zadaci su jasni, tuš kabina, wc školjka, umivaonik, pločice i ogledalo. Kada smo sve popisali, ne izgleda tako strašno, zar ne?

uređujem, čišćenje, dom, kupaonica, spavaća soba, balkon

Srijeda - Kuhinja

Kuhinja zahtjeva malo više vremena, ali uz dobru organizaciju, stići ćete sve za 1 h. Izvadite sve iz hladnjaka i prebrišite police. Bacite ostatke hrane. Zatim očistite sudoper i štednjak, a u pećnicu nanesite sredstvo koje treba neko vrijeme djelovati i na kraju sve prebrišite. Za kraj još obrišite radnu plohu i to je to.

Četvrtak - Dnevna soba i blagovaonica

Za početak sve usišite, obrišite podove i naravno ne zaboravite prašinu s TV-a, slika, polica i slično.

Petak - Prozori

Prozori su nam svima jedan od najmanje dragih zadataka, ali ako ih održavate redovno, neće predstavljati apsolutno nikakav problem!

Subota - Balkon i hodnik

Subotu rezervirajte za zalijevanje cvijeća, raspremanje balkona, brisanje pločica i za sređivanje hodnika.

Ova metoda čišćenja je odlična jer vas neće iscrpiti. Najgore je kada sve želimo uraditi u jednom danu jer budemo preumorni, a finalni rezultat nikad nije potpun.

Pišite nam o svojim omiljenim metodama čišćenja i ne zaboravite uživati nedjeljom u uredom domu.