Ove balkonske biljke ne traže mnogo brige, a izgledaju sjajno

Ove balkonske biljke ne traže mnogo brige, a izgledaju sjajno

Volite cvijeća i opušta vas pogled na njega dok uživate u prvoj jutarnjoj kavi, ali ponekad vam se dogodi da se zaboravite brinuti o njemu na pravi način?

Ne brinite! Svima nam se to događa. U nastavku donosimo ideje za balkonske biljke koje ne zahtijevaju mnogo brige, a izgledaju sjajno.

 1. 1. Begonije
 2.  
 3. Ovo cvijeće važno je držati u sjeni i uživat ćete u divnim cvjetovima cijelo ljeto.
 4.  
 5. 2. Hortenzija
 6.  
 7. Kada bismo morali birati koje nam cvijeće najljepše izgleda na balkonu odabrali bismo hortenziju. Hortenzija voli hladovinu i vlažno tlo pa je idealna za sjenovite balkone.
 8.  
 9. 3. Gazanija
 10.  
 11. Teško je ostati ravnodušan na ove prelijepe cvjetove, zar ne? Savršene su za balkone orijentirane na jug i zapad - cvijeće im se otvara sa suncem i zatvara u ranim večernjim satima.
 12.  
 13. 4. Lobelija
 14.  
 15. Ovo je grmolika biljka niskog rasta. Izgleda dobro u visećim košarama.
 16.  
 17. 5. Nemesia
 18.  
 19. Lako se uzgaja te ima šarene i lijepe cvjetove. Nemesia je pogodna za viseće košare i posude i lako se uzgaja na balkonima. 
 20.  
 21. 6. Začinsko bilje
 22.  
 23. Začinsko bilje će izgledati lijepo na svakom balkonu, a uz to je i korisno. Ono što vam može uspijevati je peršin, bosiljak, ružmarin, korijander, kopar, kadulja, origano, mažuran, majčina dušica, timijan i estragon. Terasa, prozor ili balkon na kojem planirate uzgoj začinskog bilja trebao bi biti okrenut prema jugu ili, eventualno, prema jugozapadu.
 24.  
 25. 7. Maslina
 26.  
 27. Ukoliko imate malo veći balkon, savršen ukras će biti malo stablo masline. Maslina izgleda posebno sofisticirano i jako je otporna.
 28.  
 29. 8. Citrusi
 30.  
 31. Mi smo jednostavno zaljubljeni u pomisao na stablo limuna, naranče ili mandarine na balkonu.