Ova drvena kućica se nalazi u središtu grada i prava je inspiracija

Ova drvena kućica se nalazi u središtu grada i prava je inspiracija
https://www.jutarnji.hr/domidizajn

Nećete vjerovati, ali ova mala drvena kućica okružena zelenilom nalazi se u središtu Göteborga. Pripada švedskoj dizajnerici i stilistici Elin Lannsjö i njenom partneru, koji su prije dvije godine imali sreće i kupili ovo vrlo poželjno zemljište u središtu grada. Potpuno zapuštenu i divlju parcela Elin i njezin partner u potpunosti su transformirali u prekrasno zeleno i održivo utočište.

Pogledajte samo s kojom ljubavlju i pažnjom je ovdje sve namješteno! Od male kuhinjske daske za rezanje do vanjskog namještaja, sve je prožeto udobnošću i prekrasnom seoskom estetikom. Nadamo se da će vas ovaj post nadahnuti!

Kućica je u izvornom tlocrtu bila podijeljena u četiri male sobe. No, srušili su unutarnje zidove i pretvorili je u jednu veliku kuhinju i životni prostor. Prostor za okupljanje zauzima središnje mjesto u ovoj vikendici uređenoj u rustikalnom stilu- Kuhinja i police su s jedne strane, a veliki stol za blagovanje u središtu je sobe. Zanimljivo je da je blagovaonski stol izrađen od materijala koji je spašen tijekom obnove ove male vikendice, dok je rustikalni kuhinjski otok napravljen od recikliranog drveta.

Na parceli su uz kućicu dobili i pripadajuću šupu za alate od 5 kvadratnih metara, koju su prenamijenili u spavaću sobu, dovoljno veliku za smještaj bračnog kreveta. Da stvar bude bolja, krevet su uzdigli kako bi napravili dodatno spremište za smještaj stvari, a šeširima su ukrasili ovaj mali prostor za spavanje.