OBITELJSKA OAZA IZ SNOVA Eko kućica od 40 m2

OBITELJSKA OAZA IZ SNOVA Eko kućica od 40 m2
Duda Porto Arquitetura

Na jednom malom placu u Brazilu ispunjenom bujnom vegetacijom nalazi se sve što jednoj obitelji treba za užitak u prirodi: moderna kuća s natkrivenom terasom, dječija kućica na drvetu za bezbrižnu igru, čak i drvena kućica za ljubimca, dizajnirana u istom stilu kao prethodne.

Jedna od glavnih ideja bila kreirati jednostavan objekt čistih linija, čija forma asocira na tipične kuće, donoseći tako toplinu i obiteljsku atmosferu.
S druge strane, ovaj objekt je mnogo više od obične obiteljske kuće. Njegov moderan i ekološki dizajn odlikuje i bliska povezanost s prirodom i funkcioniranje "van mreže" zahvaljujući solarnim panelima i sistemu za prikupljanje kišnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostrana terasa okružuje kuću s dvije strane, nudi prostor za sjedenje pod natkrivenim dijelom ili pak pod vedrim nebom. Terasa je uređena poput vanjske dnevne sobe, s udobnim prostorom za sjedenje. 

Za potpuno uživanje i komfor tijekom hladnijih dana, u dijelu za sjedenje nalazi se i dvostrani kamin koji grije i unutrašnji i vanjski prostor.

Prelijepo dizajnirana unutrašnjost odiše toplinom zahvaljujući prirodnim materijalima. 

Cjelokupnom dojmu značajno doprinosi i pogled na bujno zelenilo koje okružuje kuću. Crni ramovi na staklenoj fasadi poslužili su da uokvire prirodu poput umjetničke slike i učine je dijelom interijera.

Kutak namijenjen djeci nalazi se izdvojen u kućici na drvetu. Opremljena mekanim jastučićima i igračkama te dekorirana u vedrom duhu, kućica je savršeno "skriveno" mjesto koje poziva na zabavu.