FOTO  Nakon kupnje stana vlasnici je za uređenje ostalo svega 4000 €!

interijer, uređujem, dom, stan, soba, oaza
jutarnji.hr

Nakon kupnje stana vlasnici Ivani ostalo je samo 4000 eura za njegovo (pre)uređenje, a popis željenih radova i elemenata bio je poduži. Suženi budžet potaknuo ju je na brojna DIY rješenja. I nije požalila.

  • Priča počinje 2017. kad sam hitno morala prodati bivši stan, a zapravo nisam imala nikakav plan. I tako, dok sam razmišljala kamo ću se odseliti s dva psa, a potraga za nečim konkretnim nije išla u pravom smjeru, sasvim slučajno mi je prijatelj spomenuo da on prodaje svoj stan. I gle čuda, budžet mi se potpuno poklopio s njegovom ponudom. Ništa nije slučajno, još sam kratko gledala ponudu na tržištu, no vrlo brzo sam postala vlasnica baš tog stana, prisjeća se Ivana, po struci grafička dizajnerica i odgajateljica predškolske djece, no trenutačno zaposlena kao Office Assistant u jednoj medicinskoj tvrtki.
    Stan je veličine 60 četvornih metara, a sastoji se od jedne spavaće sobe, kupaonice, hodnika, kuhinje s blagovaonicom, ostave, dnevnog boravka i lođe.

    - Kako bih imala dovoljno sredstava, rušenje i uklanjanje podnih pločica iz hodnika sam napravila s mamom i tatom, a cijelu staru kuhinju, od poda do stropa, do golih zidova smo sastrugali brat i ja. Unutarnja stolarija bila je jako tamna, sama sam sva vrata i štokove očistila, prebrusila i obojala u bijelo.
  •  
  • interijer, uređujem, dom, stan, soba, oaza

  • Prostor kojim je najzadovoljnija i koji je duša stana je dnevni boravak.
  • U njega sam uložila najviše sebe. Prostorom dominira kutna garnitura iz Ikee, no najdraži mi je stolić koji smo tata i ja radili. Napravljen je od greda koje su služile kao potpornji dok se gradila naša obiteljska kuća i zato mi je iznimno drag. Također, nas dvoje smo izradili i podnu lampu. On je imao neko deblo u garaži, a ja sam u njemu vidjela lampu, pa je lampa i nastala.
    - Trebalo je iskoristiti svaki milimetar, zbog toga sam hladnjak ubacila u ostavu koja je odmah pokraj kuhinje. Kako bih razbila strogoću visokog sjaja, kao kontrast sam stavila tradicionalnu vitrinu i detalje: sat, rasparene stolice... Blagovaonicom dominira masivni okrugli ručno rađeni blagovaonski stol, tatin poklon, izrađen od slavonskog hrasta. Taj hrast je rastao kod mog pokojnog djeda, i to je jedino što imam od njega. Stol mi je neprocjenjiv - kaže Ivana.
  • interijer, uređujem, dom, stan, soba, oaza
  •  

Spavaća soba mora biti oaza mira pa je i uređena nenametljivo. Dominira Ikein ormar od zida do zida tradicionalnih fronti, a umjesto TV-a u, spavaćoj sobi je projektor,

- Uživam u kino iskustvu svaki put kad imam movie night ili maraton omiljene serije s Netflixa - kaže i zaključuje kako je sjajno biti sam svoj majstor.