FOTO  Fjaka je čarobna kućica iznad Makarske, a nastala je od starog maslinika

uređujem, Makarska, kućica, maslinik
indizajn.rtl.hr

Do sada ste mogli primijetiti kako nas posebno fasciniraju male kućice koje jednostavno imaju ono nešto.

Upravo "ono nešto" nas je privuklo i kod Fjake, magične kućice iznad Makarske.

Fjaku čine dvije male kućice, kombinacija kamena i drveta, a nalaze se u prekrasno osmišljenom dvorištu u kojem ništa ne nedostaje i koje pruža savršen odmor za one željne mira, tišine i pravog mediteranskog štiha.

uređujem, Makarska, kućica, maslinik


Maslinik sa starom drvenom kućicom, svega 15 minuta hoda od Makarske, novi vlasnici su odlučili prenamijeniti u objekt za turistički najam i nazvali ga Fjaka. Stabla maslina stara 100-injak godina su ostala, a obnovili su kućicu, kao i cijelo dvorište te u njemu izgradili bazen kako bi cijeli objekt dobio na atraktivnosti i vrijednim dodatnim sadržajima.
Također, pored bazena, okućnica je dobila i nekoliko zona za odmor te prekrasan vrt prepun mediteranskog zelenila, među njima i začine te vinovu lozu koja pruža prekrasnu hladovinu.

uređujem, Makarska, kućica, maslinik

Ovakva dražesna kuća na brdima iznad grada, koja u svome sklopu ima i odvojenu dječju sobu, idealna je i za odmor obitelji s djecom, ali i savršeno romantično skrovište za mlade parove. Osmišljena je tako da gostima ne može ništa nedostajati i da mogu uživati u miru i hladovini, a za tren se mogu naći u gradu i otići na neku od plaža.

Glavni objekt, drvena kućica vedrog svijetloplavog pročelja proteže se na 12 kvadrata i njemu je smještena spavaća soba koja se sklapanjem ležaja pretvara u dnevni boravak. U kućicu se ulazi sa velike terase natkrivene vinovom lozom i s podovima obloženima drvenim deckingom te služi kao blagovaonica na otvorenom.

uređujem, Makarska, kućica, maslinik

U sklopu kuće je i nadograđeni kameni dio u kojem su smještene kuhinja te kupaonica. Ispred ovoga kamenoga dijela nalazi se mali kutak za ispijanje kave i uživanje u zelenilu.

Iznad ovoga dijela vlasnici su dali napraviti mini sunčalište na drvenom postolju, koji izgleda kao krevet pod vedrim nebom.

uređujem, Makarska, kućica, maslinik

Svaki dio šarmantnog interijera i eksterijera ovdje je pomno osmišljen te je sve podređeno uživanju, opuštanju i odmoru.