Stiže Windows 7


Windows 7 prilagođen je multimedijskim aplikacijama, a u izradi su se vodili  činjenicom da sve više korisnika podatke sprema na internet.

Ovaj je sustav i mnogo brži od prethodnika, ima veću potporu za različita sučelja, prepoznavanje rukopisa i bolji rad na računalima koja imaju višejezgrene procesore.

Iako je W7 dobio dobre kritike na testiranju, stručnjaci prosječnim korisnicima predlažu da pričekaju barem godinu dana prije kupovine.

Za one koji ne žele čekati, u Velikoj Britaniji neke će se trgovine s računalnom opremom otvoriti točno u ponoć kako bi se korisnici što prije domogli novih Windowsa, javlja BBC.

Microsoft je čak pozvao ljude da održe zabave u povodu lansiranja operativnog sustava, pa su za njih pripremljeni i tzv. party paketi. Ipak lansiranje ove verzije neće biti toliko spektakularno kao prijašnja koja su obilježili Rolling Stonesi i Jerry Seinfeld.

Formalno lansiranje W7 održat će se u New Yorku tijekom nekoliko dana, a 8. studenoga bit će prikazan i televizijski uradak Windows 7. Operativni sustav imat će šest verzija. U BiH cijena novog sustava bit će oko 270 km, Hrvatskoj će se novi sustav moći kupiti za oko 1000 kuna. U Velikoj Britaniji Home Premium izdanje stajat će 79.99 funti do 1. siječnja 2010., a nakon toga 99.99 funti.