ŠEST RAZLOGA ZBOG KOJIH NE MRŠAVITE Naše tijelo nam daje signale

hrana,ishrana,namirnice
Pixabay

I kada ukinete brojne namirnice, gladni ste već danima, a kilogrami ne idu na dolje, već usporeno mršavite. U čemu je caka? Pa, u nedostatku hranljivih materija - u tijelu se pali crveni alarm i ono počne svaku unesenu kaloriju da skladišti za crne dane.

Ovo su signali da unosite premalo hrane i da zbog toga stagnirate:

Puno razmišljate o hrani

Naravno, tijelo vam žudi za kalorijama, pa je tako i vaš um preokupiran hranom. Ipak, ako po cijeli dan razmišljate o hrani i ne možete nikako da se otarasiti te misli, možda je vrijeme da napokon stavite nešto konkretnije u usta.

Preskačete obroke

Uprkos tome što mnogi vjeruju kako je preskakanje obroka dobar način za unos manje kalorija, a time i gubitak kilograma, ipak nije tako. Ako preskočite doručak, ručak ili večeru, vi zapravo pomažete svom tijelu da isključi mehanizme zaslužene za unutrašnje sagorijevanje.

Često vas boli glava

Slušajte svoje tijelo, pa ako osjećate često vrtoglavicu, drhtavicu i glavobolju, to bi moglo biti i zbog nedovoljnog unosa kalorija. U nedostatku hrane mozak ne dobiva dovoljno glukoze, a to znači da je nivo šećera u tijelu previše nizak. U takvom slučaju javljaju se razne vrste fizičkih problema.

Nemate volje da vježbate

Osjećate umor i teško vam je samo da pomislite na vježbanje, stalno ste iscrpljeni i imate problema s koncentracijom – to bi mogla biti posljedica nedovoljnog unosa hranjivih materija u organizam.

Kada tijelu nedostaje hrane, nivo energije pada, a ostaje tek nešto malo za osnovne funkcije i preživljavanje, a to je za vaše tijelo vrlo naporno.

Vrlo ste razdražljivi

Mnogo je razloga za razdražljivost, a jedan od njih je i izgladnjivanje. Ako namjerno preskačete obroke i suzdržavate se od hrane kad god možete, raspoloženje će vam se teško popraviti. Čak je i naučno dokazano kako nedostatak kalorija vodi ljutnji i frustraciji.

Pojeli ste večeru, a još ste gladni

To pokazuje da tijekom dana niste unijeli dovoljno kalorija i hranjivih materija u organizam i, iako ste se najeli, tijelo žudi za još. To ne znači nužno da morate jesti više, već ono što pojedete treba da bude boljeg kvaliteta.

Odaberite proizvode od integralnih žitarica, proteina i zdravih masnoća umjesto, recimo, salate koja ne sadrži gotovo ništa od navedenog.