Seks s bivšim nije uvijek loša ideja, evo zašto!

Oni su otkrili da su rastavljeni partneri koji su nakon prekida ponovno završili u krevetu time umanjili stres uzrokovan prekidom, piše Daily Mail.
Oko 82,5 posto ljudi ostaje u nekom obliku kontakta nakon prekida veze, a najčešće je riječ o nekadašnjim bračnim parovima. Gotovo petina njih nakon kraha odnosa su se i dalje ponekad prepustili strastima sa sada već bivšim partnerom, pokazalo je istraživanje.

Koliko je seks pomogao u lakšem nošenju s prekidom zavisi od toga koliko su partneri preboljeli prekid, a na iznenađenje istraživača najviše je pomogao onima koji ga do tada nisu u potpunosti prihvatili.

Psiholozi vjeruju da prekidi rezultiraju neispunjenim emocionalnim potrebama, a seks s bivšim pomaže u dobivanju osjećaja sigurnosti i njihovog djelomičnog ispunjenja.

Nedavno istraživanje tvrtke Lovehoney je otkrilo da se i muškarci i žene često sjete seksa s bivšim partnerom, čak i ako su u novom odnosu, a 38 posto žena kaže kako im je najbolji seks u životu bio s bivšim partnerom.

- Ponekad nam seks s bivšim zaista pomaže da krenemo naprijed, jer koncentriranje na seksualnu stranu odnosa može pomoći u dobivanju objektivnije slike cijele veze, kao i pomoći da prestanemo idealizirati bivšeg partnera - smatra seksualna terapeutkinja, Tracey Cox.