Pravi i lažni afrodizijaci

Koji afrodizijaci vam mogu pomoći da začinite ljubavni život?

Kamenice

U teoriji kamenice sadrže jod i cink koji potiču lučenje testosterona i pojedine aminokiseline koje potiču libido. Međutim, to nisu dovoljne količine za bilo kakvu stvarnu korist od ovih morskih plodova. Da biste raspalili seksualnu želju, potrebno je da pojedete čak pedeset kamenica.

Radije poslužite sjemenke bundeve ili napravite pitu od iste, jer je dokazano da ta namirnica povećava libido.

Dobar izbor su i bademi, kestenje i avokado, a još je bolje kada biste zajedno kuhali - zajedničko spremanje obroka je svojevrsna predigra.

Čokolada

Točno je da je čokolada dobar afrodizijak, ali samo ako je tamna. Studije su pokazale da čokolade sa visokim postotkom kakaa povećavaju nivo dopamina i bioflavonoide koji poboljšavaju cirkulaciju.

Odlična kombinacija su tamna čokolada i kikiriki maslac koji povećavaju seksualno uzbuđenje kod žena.

Alkohol može pomoći da se opustite, ali samo u umjerenim količinama. Naime, dokazano je da čaša vina dnevno može povećati seksualnu želju kod žena.

Ipak, budite oprezni: previše alkohola može smanjiti želju.

Bijeli luk

Bijeli luk sadrži alicin koji poboljšava cirkulaciju neophodnu za erekciju. Zbog toga se dugo uzimao kao prirodni lijek za impotenciju.

Neki začini imaju sličan efekt. Šafran olakšava bol i tenziju, a njegov sastojak pikokrocin pojačava osjetljivost kože.

Kapsicin iz ljutih papričica takođe stimulira živčane završetke i ubrzava rad srca.

Grožđe

Grožđe nema svojstva afrodizijaka. Sjemenke šipka, s druge strane, bogate su antioksidansima i odličan su izbor ukoliko želite strastvenu večer.

Pojedite i bananu koja zbog visoke rezine kalija i vitamina B povećava razinu energije i regulira otpuštanje spolnih hormona.

Crvena boja

Crvena boja odličan je izbor i za muškarce i za žene. Znanstvenici su otkrili da ta boja može utjecati na privlačnost između muškaraca i žena, vjerojatno zbog toga što asocira na plodnost.

Za ženu, crvena boja na muškarcu signalizira moć i status.

Znoj

Čudno, ali istinito: znoj vašeg partnera može povećati seksualnu želju. Ako se partneru približite čim se on vrati s vježbanja, miris njegovog tijela utjecat će na povećanje rezinehormona stresa.

Dobro bi bilo i da zajedno vježbate, jer to dokazano vodi boljem seksualnom životu.

Izvor: komentar.hr