Najveći neprijatelji seksualne želje su...

Na popisu stvari koje će ubiti seksualnu želju našli su se:

Dijeta

Ako želite pozitivno utjecati na seksualnu želju, nemojte se odreći kokica, krafni i sladoleda. Iako ove namirnice nisu baš najbolje za zdravlje, jedno je istraživanje pokazalo da sve ovo može jako dobro djelovati na libido. Naime, i sam miris kokica ili krafni kod muškaraca izaziva bolji protok krvi u penis. Nadalje, pokazalo se i da miris vanilije pojačava libido.

Promaknuće

Sjajne vijesti - dobili ste promaknuće! I sad konačno možete kupiti automobil ili otputovati nekamo. Međutim, ako je nešto dobro za vaše financije, ne znači da je dobro i za seksualni život. Promaknuće nosi i više stresa, a to loše utječe na seksualnu želju. Ako ste pod stresom, u tijelu se stvara veća količina kortizola, hormona koji suzbija estrogen i testosteron.

Djeca

Dječji plač i rano ustajanje, kao i velika odgovornost neprijatelji su broj jedan. Ne samo da ste preumorni i pod stresom da biste razmišljali o seksu, nego uopće nemate privatnost koju ste imali prije nego što ste postali roditelji. Osim toga, ako žena doji, ima višu razinu prolaktina, hormona koji prirodno smanjuje seksualni nagon.

Biti samac

Iako mnogi misle da je brak loš za seksualni život, ispada da nije dobro biti ni samac. Kako navode stručnjaci, svi trebamo oksitocin kako bismo se seksualno uzbudili. Razina oksitocina se može povećati ako je naša koža u kontaktu s kožom partnera. Nažalost, samcima nedostaje takva intimnost, dodir kože, oksitocin...

Pornići

Svi znamo da filmovi za odrasle nisu stvarni, ali mogu imati velik utjecaj na seksualni život. Prečesto gledanje takvih filmova može pretjerano stimulirati neurotransmiter koji kontrolira seksualni užitak. Smanjite gledanje pornića i seksualni nagon bi se trebao povećati. 

portaloko.hr