Lažiranje orgazma vodi u nezadovoljstvo

Oko 70% žena glumilo je orgazam, poražavajuća je statistika britanskog istraživanja. Stručnjaci ističu da postoje dvije skupine žena koje učestalo lažiraju orgazme - one koje su doživjele orgazam, ali ga ne mogu postići s trenutnim partnerom, i one koje ga nikad nisu doživjele. U prvom slučaju iza glumljenog orgazma stoji želja da se emotivni odnos održi, a u drugom postoji strah od frigidnosti. No jedan od najčešćih razloga ženskoga glumljenja orgazma je u tome što ne žele da njihov muškarac pomisli kako je bio loš u krevetu i na taj način obezvrijede njegove izvedbu. Katkad žene glume osjećaj ekstaze jer nisu raspoložene i samo žele što prije završiti sa seksom. No lažiranjem izigravaju partnere, ali i same sebe.
Glumljenjem orgazma žena  zatvori put pravim užicima i nađe se u začaranom krugu seksualnog nezadovoljstva jer je njezin partner pogrešno uvjeren kako je tijekom seksa stimulira na pravi način.

>>>Iskrenošću do sretne veze
Kao i svako drugo laganje, tako je i glumljenje orgazma zapravo laganje. Jer za zdrav i zadovoljavajući spolni život bitna je međusobna iskrena komunikacija. Nije uvijek lako razgovarati o tako škakljivim temama, ali to je jedini put do sretne veze.

>>> Bezopasno vs. konstantno
Potrebno je istaknuti razliku između rijetkog i bezopasnog lažiranja te neprestane glume u krevetu koja dovodi do frustriranosti. Sve dok ne glumite orgazme baš svaki put, nema razloga za zabrinutost seksualnim životom.

>>> Savjet stručnjaka!
U slučaju stvarne nemogućnosti postizanja vrhunca, najbolje je potražiti stručnu pomoć psihijatra ili seksologa. Oni mogu pomoći pri rješavanju stvarnog problema koji se krije iza toga te tako vratiti radost u spavaću sobu.

>>> Povjerenje pobjeđuje glumu
Ako partneri zaista imaju povjerenje jedno u drugo, nema pravih razloga zbog kojih bi žena morala glumiti orgazam.

24 sata.hr