Zašto žena nije uvijek raspoložena za orgazam?

orgazam

Autor poznate knjige Mars i Venera u krevetu, dr. John Gray, govori o tome kako su, kada je seks u pitanju, žene poput Mjeseca, a muškarci nalik Suncu...

Žene su poput Mjeseca

Žene nalikuju Mjesecu po tome što se njihova želja neprestano povećava i slabi. Katkada, bez obzira na to koliko je on čudesan ljubavnik, ona neće doživjeti orgazam. Ne samo da nije sposobna za orgazam, već ga možda i ne želi. Vrlo je važno da muškarci shvate ovu razliku između muškaraca i žena.

U njezinom spolnom ciklusu, koji najčešće traje približno dvadeset i osam dana, ona katkada uistinu želi orgazam i tijelo joj je zrelo i spremno, dok bi se u nekim drugim trenucima radije samo privila i bila uz njega. Ona bi tada mogla imati spolni odnos, mogla bi se čak i uzbuditi, ali njezinu tijelu onda nije stalo do orgazma.

Ona je katkada unutar svog ciklusa u fazi punog mjeseca, katkada u fazama polumjeseca, a katkada u fazi mlađaka. U svakoj od tih faza, kao i u brojnim međufazama, njezine će spolne žudnje varirati. Ne postoji način na koji bi bilo moguće predvidjeti u kojoj će kada biti fazi. Čak i iz mjeseca u mjesec, dužina ciklusa se mijenja.

Muškarci to teško razumiju jer su oni Sunce

Muškarci ne razumiju ovu razliku jer u tome smislu ne nalikuju Mjesecu. Muškarci su poput Sunca. Svakoga jutra, ono se uzdiže s osmijehom od uha do uha!
Kada se muškarac uzbudi, njegovo tijelo u pravilu traži rasterećenje. On želi svoj orgazam i posve je sposoban za to da ga doživi.

Ako se sav uzbudi i uspali, a do rasterećenja ne dođe, ne samo da će biti emocionalno nezadovoljan, već će možda doživjeti i tjelesnu nelagodu „punih testisa". Upravo zbog toga njemu je teško uopće zamisliti da njegova partnerica svaki put u spolnom odnosu ne želi ili ne treba rasterećenje koje donosi orgazam.

Ona može uživati u prisnosti spolnog odnosa, ali istodobno ne željeti orgazam. Kada je to ne zanima ili ne doživi orgazam, on pogrešno zaključuje da nešto nije u redu.
Kako muškarci mjere uspjeh u seksu?

Muškarci su skloni mjeriti svoj uspjeh u spolnom odnosu ženinim orgazmom. Ako ona ne doživi vrhunac, on se može duriti satima. Upravo zbog toga žena osjeća pritisak i obvezu da ostvari cilj spolnoga odnosa čak i kada joj nije do toga. Ona će možda hiniti užitak i orgazam samo da bi ga zadovoljila.

Taj pritisak onemogućuje joj da iz spolnog odnosa izvuče potpuno zadovoljstvo. Također je sprječava i u tome da doživi prirodnu plimu i oseku vlastitog spolnog nagona. Ako ona za njega svaki put mora reagirati na jednak način i doživljavati jednake orgazme, neće se moći opustiti i otkriti kamo bi je seks prirodnim putem odveo.
Pritisak da mora doživjeti orgazam udaljava ženu od užitka

Kada žena stekne osjećaj da mora glumiti orgazme, ta je spoznaja može onemogućiti u doživljavanju pravih orgazama. Govori se da brojne „božice seksa" koje su proglasili razni mediji, u stvarnim osobnim vezama nisu mogle doživjeti orgazam. Vrlo se često događa da se prostitutke pretvaraju da silno uživaju u seksu i doživljavaju orgazam, a zapravo ga ne mogu doživjeti.

Pritisak zbog obveze redovitog doživljavanja orgazma ženu može onemogućiti da ga doživi u onim situacijama kada je njezino tijelo zapravo spremno za takav vrhunac. Jedan od zahtjeva za čudesan seks traži da žena ni u jednom trenutku ne osjeća pritisak zbog toga što partner od nje zahtijeva da ispuni ili ostvari ovo ili ono. To je lako postići uz pomoć spoznaje da se žene i muškarci razlikuju.

Čudesan spolni život znači da će seks katkada biti superfantastična uspomena koja se ne zaboravlja, dok u nekoj drugoj prigodi neće biti toliko intenzivan, ali je uvijek prepun ljubavi i oba partnera u njemu dobivaju ono što žele; muškarac dobiva svoj orgazam a ona, bez obzira na to je li raspoložena za orgazam ili ne, dobiva tjelesnu privrženost kakvu želi.

Izvor: Sensa.hr