Je li vam ikad ovakav seks pao na pamet?

Je li vam ikad ovakav seks pao na pamet?

Osvetnički seks

Znanstvenici sa Sveučilišta u Missouriju u novoj studiji obuhvatili su 170 studenata koji su nedugo prije toga prekinuli vezu s partnerom, a cilj je bio proučiti seksualne motive i ponašanje nakon raspada veze. Tijekom studije, koja je potrajala osam mjeseci, ispitanici su sudjelovali na dnevnoj bazi ispunjavajući dnevnike, ankete i dajući intervjue.

U konačnici je otkriveno da je čak trećina ispitanika unutar četiri tjedna nakon prekida veze imala 'osvetnički seks' ili 'oporavljajući seks', seks s drugim partnerom koji bi im trebao pomoći da zaborave propalu vezu, piše Huffington Post.

Osim toga, pojedinci koji su bili dulje vremena u vezi i oni koji su u konačnici bili ostavljeni (u odnosu na one koji su prekidali vezu) pokazali su se sklonijima 'osvetničkom seksu' koji im navodno pomaže da bi se lakše nosili s osjećajem stresa i ljutnje koji nastupaju u razdoblju nakon prekida veze.

Iako je 'oporavljajući seks' poprilično popularan, pogotovo kao način da se nastavi dalje nakon prekida, znanstvenici napominju da baš i nije uvijek koristan.

'Za neke ljude seks s novim partnerom je zdrav i nužan način nastavka života nakon prekida. Međutim važno je znati kada je dosta. 'Oporavljajući seks' s novim partnerima osam mjeseci poslije prekida zapravo predstavlja nesposobnost da se krene dalje', kažu znanstvenici.