7 predmeta iz kuhinje koje trebate odmah baciti

7 predmeta iz kuhinje koje trebate odmah baciti

1. Plastične posude za hranu koje su promijenile boju

Primijetite li da su plastične posudice u kojima, između ostalog, nosite gablec, promijenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale svoje i da je vrijeme da ih bacite. Špageti koje nosite u plastičnom posuđu sigurno će kad tad ostaviti trajne mrlje na njemu.

2. Otkrhnuto ili napuklo posuđe

Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na otkrhnuti dio možete porezati dok perete posuđe ili se napuknuta ručka šalice može potpuno otkinuti dok koristite šalicu. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

3. Komadiće aluminijske folije

Čuvate male komadiće aluminijske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Vjerujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo što, stoga ih slobodno bacite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Zahrđale protvane za muffine

U protvanima u kojima se stvorila hrđa vaši muffini neće se lijepo ispeći već će poprimiti ustajali i okus po izgorjelom.

5. Stare čepove od pluta

Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas (na primjer s vašeg vjenčanja). U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od pluta ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju ladicu.

6. Pocrnjele kuhače, valjke i drugo drveno posuđe

Izgorjelo ili pljesnivo? O čemu god se radilo, ne škodi uložiti u čisti drveni kuhinjski pribor. A znate li koji je najprljaviji predmet u kuhinji?

7. Sve čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte hladnjak, police i ladice i izbacite ove nepoželjne "stanare".

Izvor: zadovoljna.hr