Zoran Zovko jednoglasno izabran za novog predsjednika HVIDR-e HNŽ

HVIDRA

Za svoj četverogodišnji mandat dobio je jednoglasnu potporu članova županijskog ogranka HVIDR-e, a ustoličen je na petoj izvještajno-izbornoj konvenciji održanoj jučer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.
Zovko je, na čelu županijskog odbora HVIDR-e zamijenio Iveka Kolobaru, koji je još ranije dao ostavku na svoju dužnost, a do ovog izbora mijenjalo ga je podpredsjedništvo. Kolobara je ostavku podnio jer je preselio u susjednu Republiku Hrvatsku, te se preko novoizabranog Zovke ispričao članovima županijskog odbora HVIDRA-e što zbog nekih razloga nije uspio ispuniti dana obećanja.

Ciljevi ostaju isti

Novoizabrani Zovko u prethodnom razdoblju obnašao je dvogodišnji mandat predsjednika Gradskog odbora HVIDR-e Mostar, te je itekako dobro upoznat s radom ove organizacije.
- Moji ciljevi i rad ostaju isti kao što su bili i u mostarskoj HVIDR-i. Radit ću na promicanju interesa hrvatskih invalida na području Hercegovačko-neretvanske županije, ali i općenito. Pored toga, dat ću sve od sebe na rješavanju njihovih statusa, kao i za borbu, pravdu i opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima, naveo je Zovko.

Dan mostarske HVIDR-e


Županijski odbor HVIDR-e broji sve skupa do 3500 članova, i iz dana u dan se mijenja, jer kako kaže Zovko, jedni stječu pravo na invaliditet, a drugi ga u međuvremenu negdje gube. Zovkin nasljednik na mjestu predsjednika HVIDR-e Mostar, čiji ogranak broji oko 1000 članova, izabrat će se u sljedećih nekoliko dana. Inače, u prostorijama mostarske HVIDR-e jučer je proslavljen dan ove organizacije, koji se obilježava 30. svibnja, ali, kako pada u nedjelju, slavlje se održalo dva dana ranije.

DNEVNI LIST