ZABRANA MUP-a Ništa od prosvjeda zbog prodaje dionica Hidroelektrane na Trebišnjici

HET
Hercegovina.info

Zbog zabrane Ministarstva unutarnjih poslova RS, da mirnom šetnjom građani Trebinja, iskažu nezadovoljstvo zbog najavljene prodaje dionica Hidroelektrane na Trebišnjici, oporba u Trebinju odustala je od mirnih prosvjeda zakazanih za 21. siječnja.

"Minstarstvo unutarnjih poslova RS nam je strogo zabranilo protestnu šetnju uz obrazloženje da nismo ispoštovali Zakon o sigurnosti prometa i da je skup trebalo najaviti 15 dana ranije. Mi nismo bili u mogućnosti skup najaviti u navedenom roku, jer je održavanje sjednice skupštine dioničara HET-a najavljeno tek nakon Božića, a od tada nije proteklo 15 dana. Bez obzira na sve ovo, mi nećemo odustati od svojih zahtjeva. Promijenili smo plan i konferenciju za medije ćemo održati u petak 21. siječnja u 10:30 sati, jer je sjednica u HET-u najavljena za 11:00 sati“, rekla je povjerenica Gradskog odbora SDS-a u Trebinju, Gordana Aćimović.

HET

Narodni zastupnik Nebojša Vukanović istaknuo je da dokapitalizacija HET-a predstavlja "opipavanje pulsa" javnosti pred konačnu privatizaciju poduzeća i poručio da će se oporba svim dozvoljenim sredstvima boriti protiv toga.

"Dokapitalizacija znači promjena vlasničke strukture, a to je ništa drugo nego prvi korak ka privatizaciji. To moramo spriječiti i sačuvati svaku dionicu Elektroprivrede. Ukoliko se u HET-u ne predomisle u narednom razdoblju svakodnevno ćemo organizovati prosvjede“, istaknuo je Vukanović.

Podsjetimo, direktor produzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" Gordan Mišeljić ovih dana je u više navrata demantirao navode da će doći do privatizacije ovog poduzeća, ističući da je to najbolji način da se investira u izgradnju hidroelektrane "Dabar".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.