Velika zainteresiranost za rad u tekstilnoj industriji

... Gospodarsko društvo „Nikola Tesla“. Među stanovnicima pet hercegovačkih općina koji traže zaposlenje najviše je bivših radnika propalih hercegovačkih tekstilnih tvrtki, piše Glas Srpske.

Vršitelj dužnosti direktora Gospodarskog društva „Nikola Tesla" Dragan Vučetić ranije je rekao da je planirano otvaranje oko 2000 radnih mjesta u tekstilnoj industriji u Trebinju, Bileći, Ljubinju, Berkovićima i Nevesinju.

Investicija je vrijedna 15 milijuna eura, a obuka kadrova započinje u ožujku. U te pogone bit će postavljeni novi strojevi, a njemačkim partnerima, osim trebinjskih, i te kako odgovaraju i objekti koji se već nalaze u Bileći i Ljubinju.

„U ovim hercegovačkim gradovima ranije su postojali tekstilni kapaciteti i radna snaga, što je bilo presudno da se jedan ovakav projekt pokrene u ovom dijelu RS-a. U prvoj fazi planirano je otvaranje 1760 radnih mjesta u tekstilnoj industriji, i to 600 u Trebinju, po 400 u Bileći i Nevesinju, 240 u Ljubinju i 120 u Berkovićima, dok je još 200 radnih mjesta predviđeno za oštrače alata", naglasio je Vučetić.

Večernji list