Trebinje: Počeli radovi na gradnji magistralne ceste koja će spojiti Mostar i Dubrovnik

direktor, obilanica, početak radova

Direktor “Puteva Srpske” Nenad Nešič i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti magistralnu cestu ka Mostaru sa magistralnom cestom prema Dubrovniku.

Nešić je rekao da je ukupna dužina obilaznice je pet i pol kilometara, a u prvoj fazi radit će se oko tri kilometra ceste, javlja Trebinje Live.

"Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara imamo obećanje od Gradske uprave da će se riješiti preostali imovinsko-pravni odnosi", istaknuo je Nešić.

Gradonačelnik Ćurić je istaknuo da će grad u rekordnom roku riješiti imovinsko-pravne poslove, kako bi se zapadna obilaznica izgradila prije predviđenog roka,

On je istaknuo da je ova prometnica planirana srednjoročnim planom investicija grada, te da je riječ o važnom kapitalnom projektu.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je preko 3,2 milijuna KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog mogućih problema u rješavanju imovinsko-pravnih odonosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranom cestom prema Dubrovniku.

Izgradnju zapadne obilaznice financiraju u cjelosti Putevi RS vlastitim sredstvima.

(jabuka.tv)