Počela dvodnevna gitarijada u Trebinju

gitarijada
Zvijezda ovogodišnje gitarijade je najpopularniji pank-rok bend regije, zagrebačko "Hladno pivo", za čiji su nastup drugog dana gitarijade ulaznice odavno rasprodate.

"Evidentan je nedostatak i ovakvih događaja i mladih grupa, ne samo u Trebinju, nego i šire, pa smo zbog toga najprije zimus organizirali ‘Mali zimski festival' rok i hip-hop glazbe također ovdje u Domu mladih, kada su nastupili neki beogradski bendovi, što je ujedno bilo i najava za ovogodišnju, četvrtu gitarijadu ‘Mostok', na koju smo veoma ponosni jer možemo da kažemo da iz godine u godinu imamo sve bolje i kvalitetnije svirke, organizaciju, cjelokupan događaj", kaže Bobo Slijepćević ispred organizacije ove gitarijade, pišu Nezavisne novine.

Dodaje da su ove godine kao novinu prihvatili da nema natjecanja bendova, kako bi svirke bile opuštenije, da svi samo sviraju i promoviraju svoj autorski materijal, na čemu i jeste naglasak - promocija i vjetar u leđa mladim bendovima. Na gitarijadi se, dodaje, po drugi put promovira trebinjski domaći bend sastavljen od mladih snaga, uglavnom srednjoškolaca, sa imenom koje je desetljećima bilo sinonim Trebinja - "Industrija alata", a koji je ujedno i najmlađi među svega tri trebinjska rok sastava.

"Zanimljivo je da danas u Trebinju, osim ‘Industrije alata', nema nijedan aktivan bend u uzrastu srednjoškolske omladine, dakle u onom dobu kad bi trebalo da budu najaktivniji, već smo aktivni samo mi stariji, a problem nije u zasićenosti omladine, već možda najviše u internetu koji, koliko je pomogao da se educiramo, toliko je odmogao jer su omladini dostupni samo najkvalitetniji snimci nekih anonimnih bendova koji ih, u stvari, obeshrabre, pa brzo odustaju ", kaže Slijepčević.

On dodaje da je sve što se dešava i produkt vremena u kome se omladini servira neka druga glazba i neke druge note, koje je jednostavnije svladati na brzinu i donose više novca, a sve to je uvjetovalo manjak rok glazbe, ne samo u Trebinju, već i na svim našim prostorima.