U Uzdolu otkriven spomenik poginulim braniteljima

Dragan Čović

Program je započeo svetom misom koju je predvodio kardinal Vinko Puljić u 11 sati. Misno slavlje uzveličale su naše Čuvarice, a nakon toga, u 12:30 upriličen je mimohod s ratnim zastavama do spomenika.

U 13 sati svečano je otkriveno spomen obilježje koje se gradilo uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske. Spomenik je blagoslovio nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Spomenik su otvorili Zvonko Milas, izaslanik Vlade RH, Dragan Čović, predsjednik HNS-a i Kazimir Zelenika u ime branitelja 3. bojne.

Spomenik na Uzdolu bit će trajan spomen na 134 poginula Hrvatska branitelja koji su ginuli na širem području Uzdola i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za nas i za čitav ramski kraj. Podsjećamo, Uzdol je 2016. godine kardinal Vinko Puljić proglasio „Mjesto posebnog pijeteta žrtvama Domovinskog rata"

Nakon svečanoga blagoslova i otkrivanja spomenika, brojna izaslanstva položila su vijence i upalila svijeću kod spomenika.

izvor: rama-prozor.info