FOTO  Svečano obilježena 24. obljetnica brigade Rama

Svečano obilježena 24. obljetnica brigade Rama

Obilježavanje obljetnice započelo je u 10:00 paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca te molitvom pred spomen obilježjem poginulim braniteljima u Prozoru, molitvu je predvodio prozorski župni vikar vlč. Andrej Lukanović.

Vijence su položili: Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama, Ratna bolnica Rumboci, koordinacija braniteljskih udruga Uskoplje, Ministarstvo za pitanje branitelja HNŽ, zajedno s njima i ministar branitelja Zapadno-hercegovačke županije i izaslanik predsjednika FBiH, predstavnici općine Prozor-Rama, HDZ 1990 Prozor-Rama, HDZ BiH Prozor-Rama, HSP BiH Prozor-Rama, izaslanstvo oružanih snaga Ministarstva obrane BiH.

U 10:30 sati svečana povorka, na čijem su čelu sa zastavama bili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Rama, uz ramske mažoretkinje i limenu glazbu Oružanih snaga BiH, uputila se glavnom gradskom ulicom do crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru gdje je u 11 sati slavljena sveta Misa.

Svetu Misu za sve poginule, preminule i sve one pripadnike brigade koji su tjelesno ili duševno ranjeni predvodio je i pod njom propovijedao fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije.

Druženje gostiju i članova brigade „Rama" nastavljeno je uz domjenak koji je priređen ispred osnovne škole u Prozoru.

Brigada Rama

Kroz brigadu „Rama" prošlo je 1800 vojnika. 116 vojnika je poginulo od toga 10 u RH kao pripadnici Hrvatske vojske. 77 djece je ostalo siročad. 206 vojnika je ranjeno. U brigadi se borilo 100 maloljetnika od kojih su 4 poginula. Pripadnicima brigade „Rama" čestitamo obljetnicu a svim poginulim braniteljima pokoj vječni i neka im je laka ramska zemlja!

Sve fotografije u GALERIJI