Suze Ramskog branitelja

rama panorama

...dvoje djece s trećim na putu, neuposlen i bez ikavih primanja. Do sada sam živio od poljoprivrede koliko sam mogao, međutim u zadnje vrijeme zdravstveno stanje mi se pogoršalo. Nikada nisam tražio da mi se pomaže sve dok mi se zdravstveno stanje u zadnje vrijeme nije toliko pogoršalo da mi je život postao ugrožen te sam sukladno Zakonu o dopunskim pravima branitelja FBiH tražio pomoć koja mi pripada po Zakonu jer sam do sada doživio dva srčana udara,te mi je neophodno napraviti pretrage za liječenje kako ne bih svoj život doveo opasnost. Zbog svega navedenog, kao branitelj i otac bez ikakvih primanja, obratio sam se Jozi Ivančeviću kao načelniku općine računajući da je on isti takav put prošao i ugradio premosnice srca koje i ja trebam, a on je iste radio u Hrvatskoj u privatnoj bolnici, te sam smatrao da će imati razumjevanja prema meni kao takvom bolesniku poštivajući Zakon o dopunskim pravima branitelja i osigurati mi minimalna prava za liječenje.

Budući da sam slao pismene zahtjeve i da mi načelnik Jozo Ivančević nikada nije odgovorio jučer sam ga sreo na putu prema mojoj kući, zastao sam i pitao u čemu je problem i zašto moj zahtjev nije razmatram, iako imam saznanja da je puno zahtjeva odobreno ljudima koji nisu u situaciju u kakvoj sam ja, a veliki broj isti zahtjeva je bez ikakvih kriterija odobren, pogotovo članovima tzv. Armije BiH, pitam se jesam li ja nekakav izuzetak što sam ramski i hrvatski branitelj. Načelnk Jozo Ivančević mi je veoma bahato odgovorio, da nisam glasao za njega, da nemam pravo ni na što i da mi pomoć da onaj za koga sam se borio.

Na moju reakciju da sam se borio i za njega i za ostale, načelnik Ivančević je pozvao policiju s prijavom da sam ga napao, nije jasno izrazio fizički ili verbalno, a to nije bilo ni jedno ni drugo jer je to bio samo upit hrvatskog branitelja o našim pravima. Kada je vidio da me ne može zaplašiti i da nema nikakvog uporišta u svojoj prijavi, ponovo je zvao policiju da povuče prijavu. Međutim ja kao hrvatski branitelj ne odustajem od svojih zakonskih prava i upita te ovim putem želim izvijestiti našu javnost kakvi ljudi kao što je Jozo Ivančević žele svojim autoritetom zaplašiti i na svoju stranu staviti hrvatske branitelje, radi svojih političkih probitaka, ne mareći za naša prava, te nam ugrožavajući zdravlje i život, a sve to da bi se zadržao na vlasti.

Hrvatski branitelj
Ivan Vidović-Fido

provjereno.info