Seoski razbojnik istukao djevojku, a ona mu razbila saksiju o glavu

... 21 sat, upali u njenu kuću i pokušali je opljačkati, piše Večernji list.

Prethodno im se ona hrabro suprotstavila. Jednom od njih je skinula kapu ‘fantomku’ da bi je, kako se sumnja, nakon toga Zečević istukao metalnom šipkom koju je donio sa sobom.

Za to vrijeme, Ćuk je cijev automatske puške ‘kalašnjikov’ držao uperenu u njenog oca (84), umirovljenog gastarbajtera. Kako nisu došli do plijena, razbojnici su pobjegli i oružje bacili u Ramsko jezero, gdje je sutradan i pronađeno. 

- Gledao sam TV kada je nešto lupnulo u ulazna vrata i odjedanput se ispred mene pojavio neki mladić i počeo vikati "daj pare" te mi pokušavao zavući ruku u džep. Udarao me je nogama, a ja sam se odmicao i u tom se ispod jakne ukazao kundak od "kalašnjikova".

Uhvatio sam se za oružje i pokušao mu ga oteti, a on ga je uperio u mene. Uspio sam istrčati pred kuću i počeo zvati pomoć - kazao je novinarima Ivan Baketarić. Drugi pljačkaš je krenuo na kat gdje se nalazila Ivanova kći Ankica, koju je sreo nasred stubišta.

- Nešto je lupnulo pa sam u strahu pomislila da se otac srušio i krenula sam u prizemlje. Susrela sam se s pljačkašem. On me odmah počeo udarati palicom po glavi i leđima, a ja sam se onda pretvarala da sam onesviještena. Kada je on krenuo od mene uzela sam saksiju i udarila ga u glavu, a onda mu strgala masku s glave i prepoznala ga. Bio je mladić iz moga sela - kaže Ankica Baketarić.

Čuvši dozivanje, prvo je s ukućanima dotrčao susjed Mijo Bešker, koji je i vidio dvojicu pljačkaša da bježe prema Rumbocima. Ankica je bila sva krvava, a nakon ukazane pomoći u mostarskoj bolnici, puštena je na kućnu njegu. Policija sada ove razbojnike dovodi u vezu i s oružanom pljačkom od prije 4 dana, kada je, prema sličnom scenariju, oteto 400 KM iz benzinske crpke „Tiško benz" u Lugu. Obojica su policiji poznata po krađama, osobito Zečević, koji je optužen i za nestanak kaleža s oltara crkve u Rumbocima.