Hrabra Prozorčanka natjerala u bijeg razbojnike naoružane ‘kalašnjikovim’

"Malo iza 9 sati sjedio sam u trpezariji i gledao TV kada je nešto lupnulo u ulazna vrata i odjedanput se ispred mene pojavila osoba srednje visine. Počeo je vikati ‘daj pare' i pokušavao da mi zazvuče ruku u džep. Udarao me je nogama, a ja sam se izmicao i u tom se ispod jakne ukazao kundak od ‘kalašnjikova'. Uhvatio sam za oružje i pokušao sam mu ga oteti, a on ga uperio u mene. Uspio sam istrčati pred kuću i počeo zvati upomoć", izjavio je hrabri starac Ivan Baketarić

Drugi razbojnik je krenuo na kat gdje se nalazila Ivanova kćerka Ankica i na sredini stepenica došlo je do njihovog susreta.

"Čula sam da je nešto lupnulo pa sam se prepala da se otac nije srušio i krenula sam u prizemlje. Na podestu se sretnem s pljačkašem. On je odmah počeo da me tuče drvenom palicom po glavi i leđima, a ja sam se onda napravila da sam se onesvjestila. Kada je on krenuo od mene uzela sam saksiju i udarila ga u glavu, a onda mu otrgnula masku sa glave i prepoznala ga. Bio je mladić iz moga sela", kaže Ankica Baketarić.

Dozivanje u pomoć čule su prvi susjedi , pa je Mijo Bešker sa ukućanima potrčao da vidi šta se događa. "Našao sam se pred kućom i čuo dozivanje. Odmah smo nas troje potrčali da im pomognemo i tada sam vidio dvojicu razbojnika da bježe prema Rumbocima. Ankica je bila sva krvava i odmah smo pozvali Dom zdravlja i obavijestili policiju", kaže Mijo Bešker.
Mediji javljaju  da je Ankica zbog težine ozljeda iz Doma zdravlja u Prozoru upućena u mostarsku bolnicu, a nakon saniranja ozljeda  vratila se kući.

Policajci PS Prozor/Rama veoma brzo su, na osnovu informacija koje su dobili od Ankice Baketarić, riješili ovaj pokušaj razbojstva . Napad na kuću Baketarića su izvršili I. Z. (18) i T. Ć. (19) oba iz Rumboka. Oružje su, kako su izjavili na saslušanju, bacili u Ramsko jezero.

Ovo je druga oružana pljačka u samo 3 dana, prema sličnom scenariju. U nedjelju je opljačkana benzinska crpka  "Tiško benz" u Lugu. Razbojnici   su uz uporabu   "kalašnjikova" od trgovca  otuđili  400 maraka.

rama-prozor.info