HERCEGOVAC NA ČELU SUDAČKE ORGANIZACIJE U NJEMAČKOJ Prvi stranac u 105 godina povijesti tog Udruženja

HERCEGOVAC NA ČELU SUDAČKE ORGANIZACIJE U NJEMAČKOJ Prvi stranac u 105 godina povijesti tog Udruženja
Facebook

Hrvat s njemačkim državljanstvom Goran Čuljak (43) novi je predsjednik Udruženja nogometnih sudaca Frankfurta (Schiedsrichter Vereinigung Frankfurt). Odlučeno je to u utorak u Frankfurtu na izbornoj sjednici tog Udruženja, kojoj je nazočilo 150 delegata te sudačke organizacije iz bankarske metropole na Majni, doznaje Fenix Magazin.

Kolika je čast pripala tom hrvatskom nogometnom sucu podrijetlom iz Rame u Hercegovini pokazuje i podatak da je Čuljak 23. predsjednik Udruženja nogometnih sudaca Frankfurta te da je podrijetlom prvi stranac u 105 godina povijesti tog Udruženja.

– Izuzetno sam počašćen ovim izborom na kojem nasljeđujem gospodina Mathiasa Lipperta koji je 14 godina uspješno vidio Udruženje nogometnih sudaca Frankfurta. Nogometni sudac sam već 20 godina, a već 7 godina sudim za FSV Frankfurt, kaže Čuljak i nastavlja:

-Dugi niz godina sam u upravi sudačkog udruženja Frankfurta, a koje pripada Nogometnom savezu Hessena. Udruženje ili savez nogometnih sudaca Frankfurt ima 330 aktivnih sudaca i danas je pojedinačno najveća sudačka zajednica u Njemačkoj. Već 14 godina sam potpredsjednik tog Udruženja u Frankfurtu, a usto sam 6 godina sudac u Gruppenligi i pomoćni sudac u Hessenligi. Danas još aktivno sudim Kreisoberligu. Uz to sam već pet godina i kontrolor nogometnih sudaca. U toj ulozi ocjenjujem nogometne suce u Hessenu, rekao je u izjavi za Fenix Magazin Goran Čuljak.

Od Čuljka doznajemo kako u frankfurtskom udruženju ima deset sudaca hrvatskog podrijetla, a koji sude u frankfurtskim amaterskim ligama.

– To je mali broj. Nadam se da će moj izbor za novog predsjednika Udruženja nogometnih sudaca Frankfurt privući i više Hrvata koji će se baviti sudačkim poslom na nogometnim terenima, izjavio je za Fenix Magazin Goran Čuljak koji profesionalno radi kao novinar specijaliziran za gospodarstvo.

Zanimljivo je dodati da je na zadnjoj sjednici Udruženje nogometnih sudaca Frankfurta predalo zahvalnice 12-orici nogometnih sudaca za njihovo članstvo u Udruženju. Među nagrađenima, a koji je primio čestitke i zahvalnicu za 25 godina suđenja, je i Hrvatima u Frankfurtu poznati nogometni sudac Petar Drlje. Petar Drlje je dugogodišnji sudac Croatije Frankfurt, a čija obojica sinova, Miro i Hrvoja Drlje su nosili (Miro nosi i danas) dres Croatije .