FOTO  Foto & Video: "Divin dan" na Kedžari

Tako je bilo i danas. Na Keždari su se okupile tisuće vjernika iz mnogih dijelova BiH, a ove godine, posebno veliki broj došao je iz Hrvatske.
Ove godine, obilježavanje "Divinog dana“ započelo je u subotu, 03. srpnja misom uočnicom, koju je predvodio fra Andrija Jozić, župnik iz Doljana. Danas, na "Divin dan“ uz suslavlje petnaestak svećenika, sv. misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Mijo Džolan, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira iz Splita. Svake godine povećava se broj hodočasnika na grob Dive Grabovčeve, a danas ih je bilo preko deset tisuća.

Osim Ramaca, na Kedžaru su hodočastili i vjernici iz susjednih općina: Uskoplja, Jablanice, Tomislavgrada, Livna, Bugojna, Središnje Bosne, kao i oni iz hercegovačkih mjesta: Posušja, Š. Brijega, Ljubuškog, Gruda, Mostara… Posebno brojni bili su vjernici iz Hrvatske. Kako reče fra Andrija, od Osijeka do Dubrovnika.

Diva Grabovčeva je kroz knjigu Ćire Truhelke odavno prešla granice Rame, a i dan posvećen njoj prelazi granice kako Rame, tako i BiH. Diva Grabovčeva treba biti uzor mnogima, posebno mladim generacijama koje se polako gube u vremenu i prostoru. Diva može i treba biti uzor i mnogim drugima kako se i po cijenu života brani čast i vjera…

VIDEO ISJEČAK S POROSLAVE POGLEDAJTE OVDJE - KLIKNITE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 rama-prozor.info