FOTO  Održano Ramsko silo u Welsu – prikupljeno 8130 Eura za liječenje Marije Burečić

ramsko sijelo, pomoć, marija burečić

....se iz godine u godinu pokazuje kao idealno mjesto za organizaciju ovakovog jedno skupa, te izrasta u tradiciju Ramljaka koji žive u Austriji. Na sijelo Ramljaka, koje već treću godinu zaredom oranizrijaju obitelji Nikole Žilića, Ive Franjića, Zdravka Matešića, Krešimira Martinovića, Stanka Belje i Zdravka Iličića, došlo je oko 250 Ramljaka iz Welsa i bliže okolice, te  Graza, Salzburga i drugih austrijskih gradova. Program je započeo u subotu u 18:00 sati i trajao je do ranih jutarnjih sati. Ulaz je bio besplatan, a sve prisutne zabavljao je band Amater iz Zagreba.

Radost susreta upotpunjen je humanitarnom akcijom koju svake godine organiziraju organizatori Ramskog sijela. Ove godine prikupljana su novčana sredstava za liječenje naše sugrađanke Marije Burečić. Samom sijelu odazvali su se i predstavnici drugih Hrvatskih iseljenih zajednica Hercegovine, Posavine i Lašvanske doline, predstavnici općine Prozro-Rama i Franjevačkog samostana Rama-Šćit.Za vrijeme večere organizirana je dražba jedne ženske haljine za čiju se kreaciju pobrinula Ružica Drinovac, kojoj oranizatori Ramskog sijela posebno zahvaljuju na njenom doprinosu. Na kraju haljinu je kupio gosp. Luka Ivanika sa Orašca za 960 Eura, a uz haljinu je dobio i jedan vezeni stolnjak dar Ljubice Žilić iz Matkovića.

Druženje se nastavilo i sutra dan, kada je u Welsu u prepunoj crkvi Hrvatske katoličke misije služena Sv. Misa. Misno slavlje predvodio je fra Zoran Vuković, samostanski vikar Franjevačkog samostana Rama-Šćit. Uz prigodnu propovijed o vjeri u uskrsnuće fra Zoran je pozvao sve vjernike da se odazovu akciji koju su pokrenuli Ramaljaci, te svojim dobrovoljnim prilogom pomognu potrebnima našega vremena. Akciji se odazvao i sam voditelj HKM LINZ fra Josip Tretnjak, koji je darovao svu lemuzinu. Prema riječima Nikole Žilića, za liječnje Marije Burečić ukupno je prikupljeno 8130 Eura, od čega je 3500 Eura skupljeno ispred crkve u Wels, 900 Eura od župne lemuzine i ostatak novca prikupljen je večer prije na samom Ramskom sijelu. Organizatori se svima zahvaljuju, te će ovih dana prikupljeni novac donirati Mariji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 izvor: rama-prozor.info