Foto&Video: Započeli dani kulture u Rami

Prva večer ove manifestacije bila je posvećena duhovnoj glazbi u sklopu koje su pred brojnom publikom nastupili: Vokalna skupina franjevačke mladeži Frama, Ana Papak i Adrijana Ripić, Klapa Diva, Mirjana Šakota, Milan i Biljana Glibo.

Prije nastupa spomenutih izvođača, nazočnima se obratila gospođa Glibo, organizatorica i voditeljica ove manifestacije, nakon čega je započeo službeni dio večeri. Svi izvođači su na svoj način osvojili publiku i pobrali glasan i dugotrajan pljesak. Po reakcijama publike, bilo je vidljivo da je ova večer, ali i cijela manifestacija upravo ono što nedostaje ovoj sredini. Nakon glazbenog dijela, posjetitelji su mogli pogledati izložbu fotografija foto studija „SB" i izložbu crteža gospođe Bradić.

„U daljoj i bližoj prošlost svaki je grad, dio grada, gradić, selo zaselak posjedovao svoje vlastite posebnosti, karakteristike, svoju kulturu. Kultura je složena cjelina koja uključuje znanja, vjerovanja, umjetnost, moral, pravo, običaje i svaku drugu sposobnost ili naviku koju čovjek stječe kao član društvene zajednice. Kultura je rezultat susreta tri glavna činioca života: čovjeka, prirode i društva. To je pojam koji označava mnogobrojne složene načine življenja, razlike među ljudskim grupama. Njena osnovna funkcija je komunikacija sa svijetom, s drugim i sa sobom i osmišljavanje svijeta pomoću označavanja. Dakle, kultura je povijesna, društvena kategorija koja se mijenja s promjenama društvenih uvjeta na koje i sama utječe. Cilj ove manifestacije prvenstveno je buđenje, kod  ljudi, aktivnog i što trajnijeg interesa za umjetnička zbivanja u kulturnom prostoru u kojem svi živimo i socijaliziramo se, tj. pozitivno djelovati na sredinu u kojoj se čovjek kreće" kazala je gospođa Glibo.

Koliko drže do kulture i kulturnog života, svojim nedolaskom svima su jasno na znanje stavili predstavnici općinske vlasti. Od kulture potječe mnogo toga, za mnoge to je čarobna i nepoznata riječ...

Pokrovitelji prve večeri ove kulturne manifestacije bili su: Smart soft - Pero Jonjić, caffe bar Set, foto-studio SB i Ramski Internet portal Rama-Prozor.info.

 

KRATKI VIDEO ISJEČAK POGLEDAJTE OVDJE - KLIKNITE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rama-prozor.info