FOTO  Etno skupina Čuvarice snimile spot za pjesmu "Divojka"

Etno skupina Čuvarice

Tekst za ovu pjesmu je napisao Žarko Madžar, glazbu Biljana, Milenko i David Glibo, dok je aranžman djelo producenta Josipa Vukoje-Joce. Spot je sniman na više lokaliteta u općini Prozor-Rama.

Čuvarice su ove godine nastupile na Melodijama Mostara, gdje su ostvarile zapažen uspjeh osvojivši nagradu za debitanta godine. Album na kojemu bi se spomenuta pjesma trebala naći je u pripremi, a njegov izlazak se očekuje u proljeće 2018.

Voditeljica ove etno skupine, Biljana Glibo, inače magistra glazbene kulture i etnomuziologije, je izrazila veliko zadovoljstvo zbog snimljenog spota, zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali i potpomogli rad Čuvarica, produkcijskoj kući SP Film, a posebno onima koji su za snimanje spota ustupili svoje privatne posjede te franjevcima iz samostana Rama-Šćit. Dodala je i da je atmosfera na snimanju bila onakva kakva baš treba biti, te da je povratak u prošlost kroz narodne običaje pobudio posebne emocije.

Etno skupina Čuvarice djeluje od 2011. godine u sklopu Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Rama, broje 23 članice te 3 člana.

Njihov nastup na Melodijama Mostara i pokoju fotografiju sa snimanja spota možete pogledati u prilogu na njihovoj facebook stranici.

Tekst: Domagoj Jerlagić/Hercegovina.info, FOTO: SP Film

HERCEGOVINA.info