FOTO/VIDEO  Etno Čuvarice iz Rame s pjesmom ‘Divojka’ na Melodijama Mostara 2017.

Čuvarice, dani studentskog zbora, Čuvarice, Melodije Mostara
Nastojimo od zaborava otrgnuti tradicijski zvuk ramskoga kraja, izvoditi etno i duhovnu glazbu na svoj autentičan način, ali i stvarati vlastite skladbe, nadahnute glazbenom baštinom naše rodne Rame, kazala je za Večernji list Biljana Glibo, voditeljica etno-skupine Čuvarice. Ova glazbena etno-skupina ima brojne nastupe, posebno na humanitarnim koncertima.

Čuvarice su snimile i vlastiti nosač zvuka "Mojoj Rami", a autori skladbi su Biljana Glibo, njezin suprug Milan Glibo i sin David. Milan i David su instrumentalisti u skupini. Skupina je snimila i spot za pjesmu "Opadaj lišće", koji se često emitira na glazbenoj televiziji CMC te drugim televizijskim postajama. Čuvarice će s pjesmom "Divojka" nastupiti na Melodijama Mostara 2017., što će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" održati 21. travnja. Stihove Žarka Madžara zajednički su uglazbili Biljana Glibo te Milan i David Glibo, a aranžman skladbe "Divojka" potpisuje Josip Joco Vukoja.

- Kad smo preslušali ovu skladbu Čuvarica, nimalo nismo dvojili hoćemo li je uvrstiti među 16 skladbi u natjecateljskom dijelu Melodija Mostara 2017. Od svojih početaka naš festival pruža mogućnost hercegovačkom etnu i izvođačima iz Hercegovine da se na najbolji način predstave. Velika je niska pjesama nadahnutih hercegovačkim etnom s Melodija Mostara, koje su postale hitovi i evergreeni, kaže Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara.

Čuvarice se vesele nastupu na mostarskom festivalu. - Oduševljeni smo činjenicom da ćemo biti dijelom ovogodišnjih Melodija Mostara, najboljeg glazbenog festivalu u BiH, kazala je Glibo.

Ovo je jedan od nastupa u Mostaru...