Dijamantni pir Ante i Ivuše Ivančević

dijamantnog pira) zajedničkog života u sretnom i skladnom kršćanskom braku. Misu zahvalnicu, u nazočnosti slavljenika, njihove djece, unučadi, praunučadi i ostale brojne rodbine i prijatelja, predvodio i pod njom propovijedao Milan Ivančević, svećenik-salezijanac, uz suslavlje Preč. Franje Ivandića, župnika župe Prozor.

Tom prigodom slavljenici su obnovili svoje bračne zavjete i jedno drugom obećali vjernost do smrti. Poslije Mise zahvalnice, uz obilje hrane i pića, slavlje obljetnice nastavljeno je u obiteljskoj kući na Kapinoj Glavici u mjestu Šlimac.

Ante Ivančević, rođen je 15. svibnja 1931. godine u mjestu Šlimac, (župa Prozor), a njegova supruga Ivuša Ivančević rođ. Papak, rođena je 07. prosinca 1931. godine u mjestu Papci (župa Prozor, a sada župa Gračac). Njih dvoje sakrament ženidbe sklopili su 21. siječnja 1951. u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga Gračac, pred ondašnjim župnikom fra Alfonzom Domanćinovićem i uz svjedoke (kumove) Ilu Juričića i Miju Ivančevića.

Nakon vjenčanja Ante odlazi na odsluženje vojnoga roka, a potom radi nekoliko godina kod ramskih privatnika da bi kao i većina ramljaka, 1965. godine otišao na „privremeni rad" u Austriju, a potom u Njemačku iz koje se nakon nekoliko godina rada vraća u splitski Konstruktor, a mirovinu dočekuje kao radnik tvornice Unis - Šćit. Gospođa Ivuša cijeloga života bila je brižna majka i domaćica.

Sretnim slavljenicima dijamantnog pira Anti i Ivuši Ivančević, Bog je podario devetero djece od kojih je sedmero živih (Kata, Mara, Vinko, Milan, Nevenka, Mato i Branko). Osim sina Milana koji je svećenik - salezijanac, ostala djeca su udata i oženjena te od njih, Ante i Ivuša imaju 27-ero unučadi i 7-ero praunučadi. Umirovljeničke dane supružnici provode u obiteljskoj kući u mjestu Šlimac s obitelji najmlađeg sina Branka.

rama-prozor.info

Foto: Foto-video Studio "Flash"