FOTO/VIDEO  POČELA SEZONA NA BOŽJAKU Roštilj i vino su odlični, cijene pristupačne, a ove godine radimo "Tour de Trebižat"

božjak
hercegovina.info

Sezona kupanja na Božjaku je počela. Unatoč oblačnom i ne baš lijepom vremenu ovom poznatom ljubuškom kupalištu danas smo zatekli brojne ljubitelje odmora uz Trebižat. Među njima naišli smo na veselu ekipu koja je današnju subotu odlučila provesti uz roštilj, pivo, druženje, ali i prvi ovosezonski kupanac.

"Godinama dolazimo na ovo mjesto, ljeti nam je ovo stalna baza. Dok smo bili zatvoreni za vrijeme pandemije maštali smo kada ćemo ponovno na Božjak i evo ponovno smo na starom mjestu", govori nam 33-godišnji Marko, dok se njegov prijatelj Damir ubacuje.

"Napišite na mjestu zločina, s obzirom kakvo nam je posljednje okupljanje prošlog ljeta bilo tu na zatvaranju sezone", aludirajući na dobru zabavu, glazbu uživo i ples do dugo u noć.

Stol pred ekipom bio je obilan, a upitali smo ih kakva je usluga i hrana.

"Sve pohvale. Roštilj je fantastičan, a i hercegovačko domaće vino je odlično", kaže nam profesor tjelesnog odgoja Ivan Ćavar", dok njegov prijatelj Vedran dobacuje "Meni je i Heineken domaći", uz smijeh prisutnih.

Jedan od najhrabriji među ekipom je bio Nikola koji se odmah po dolasku bacio u vodu i zaplivao.

Sadržaj se učitava...

"Sezonu sam nedavno otvorio na Neretvi, za 1. svibanj. Sve što mogu reći je da je ovo ovdje kamilica, no, ima svoje čari. Neka se ne gubi tradicija.

Profesor Ćavar nam je pohvalio ljubuški turizam na vodi.

Smatram kako ljudi ne shvaćaju što imamo ovdje u našoj blizini. Ovakva mjesta su raj i ne pjeva uzalud Zoster da je Hercegovina Kalifornija. A i cijene su jako pristupačne. Čitajući vaš tekst nedavno na hercegovina.info o mjestima "na vodi" u Ljubuškom, odlučili smo ove godine napraviti "Tour de Trebižat".

"Svaki vikend idemo na drugo mjesto, a na kraju ljeta ćemo dati najbolju ocjenu za neki od ugostiteljskih objekata. Sve ćemo na kraju začiniti jednim dobrim raftingom."

I dok smo razgovarali s veselom ekipom pridružila su se i dva bajkera, dva Josipa koja od kuće nisu mogla gledati fotografiju koju im je u Viber poslala njihova ekipa.

"Sjeli smo na motor i pravac ovamo. Davno je bio kolovoz, zaista smo se poželjeli ovog mjesta. Kada ćemo kući? Kada prva žena izda naredbu idemo budući da smo s jednim autom", zaključila je vesela ekipa za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.