FOTO/VIDEO  Uživancija na Božjaku, turisti iz Češke kupali se u ledenom Trebižatu

Božjak

Iako je proljeće, pravi ljetni dan danas je u Hercegovini. Temperature zraka išle su i čak do 30 stupnjeva na termometru. Isto vrijeme pratilo nas je i za vikend pa su brojni svoje slobodno vrijeme iskoristili za odmor u prirodi.

Kupalište Božjak na rijeci Trebižat ljeti je oaza brojnih koji požele potražiti rashlađenje.

Danas pak gužve nema, ugostiteljski objekti ne rade. Samo mir, tišina, zvuk Trebižata i cvrkut ptica.

No, u tom miru, pronašli smo i one najhrabrije kupače. Na maloj plaži troje turista iz Češke uživali su u kupanju.

"Stigli smo na nekoliko dana u Međugorje i s obzirom na vrijeme odlučilo smo doći ovdje. Dobili smo sve preporuke za ovo mjesto. Predivno je, kaže nam Miroslav.

Pitamo otkud ih baš u travnju.

"Ne volimo dolazi baš kada je gužva u Međugorju i kada ima puno ljudi, već u vrijeme kada je ono nešto manje posjećeno. Tako je i s ovim mjestom".

Pitamo ih i je li hladno za kupanje.

"Nije uopće. Po mojoj procjeni rekao bih da je temperatura vode nekih 7 ili 8 stupnjeva". 

Zar ipak nije malo hladno?

"Ne. Ja inače obožavam kupanja u ledenim vodama. Od prijatelja sam naučio kako je to jako dobro za naše tijelo i tako sam krenuo. U Češkoj se znam kupati u ledenim jezerima okvanim snijegom i ledom s izrazito niskom temperaturom vode, tako da ovo nije problem. Prelijepo je i ugodno", kaže Miroslav.

Posjetio je i Mostar te zaplivao u Neretvi bez problema.

Istog mišljenja su bili i njegovi suputnici Dominik i Zuska. Kažu kako je voda odlična i kako se na Božjaku osjećaju predivno.

S druge strane ceste, na dugom kupalištu, vidjeli smo još jednu manju skupinu također iz Češke. Uživali su u predivnom danu i ambijentu koje nudi ovaj hercegovački biser

Naši sugovornici kazali su nam kako će se sigurno vratiti i na ljeto kad ponovno budu dolazili u Hercegovinu.

Domaćih ljudi nismo sreli, tek jednog ribiča. Kaže kako još nije uhvatio danas ništa, no samo zabacivanje štapa i mir su odmor za mozak i dušu. Još samo da stigne i pravo ljeto i da ovaj biser na Trebižatu zaživi i zasja u punom smislu riječi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.