PLEMENITA AKCIJA Osnovna škola na Bijelom Brijegu za štićenike sirotišta u Tanzaniji

OŠ Bijeli Brijeg
Ilustracija/hercegovina.info

Upravo na Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama (NAD), pod sloganom „Knjižnica bez zidova“ iz školske knjižnice OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu u Mostaru, izišao je novi naslov (treći u nizu).

Slikovnica Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo projekt je Škole kojim se doista ruše zidovi donoseći pisanu riječ u svaki kutak zemlje.

Naime, u suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, ali i uz svesrdnu pomoć brojnih prijatelja škole, učenici i djelatnici osmislili su projekt koji obuhvaća izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo, a cjelokupan prihod od prodaje slikovnice namijenjen je potrebama prehrane i obrazovanja štićenika Sirotišta sv. Ante u Songei, uTanzaniji.

Slikovnicu u nakladi HKD Napredak - Glavne podružnice Mostar te OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, Mostar ilustrirali su učenici 3.3, a danas 4.3 odjela zajedno s učiteljicom Snjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahilij uradio je Fr. David Mhagama. Grafičko oblikovanje slikovnice odradio je Mario Brkljača.  

Autorica priče je književnica za djecu i mlade, naša školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, a urednica iste je ravnateljica Daria Stojčić.

Cilj škole je učiniti nešto dobro i korisno, a prodajom  naklade želja nam je osigurati godišnju školarinu i prehranu za sve štićenike spomenutog sirotišta.

Ovim putem iz OŠ na Bijelom Brijegu pozivaju sve ljude dobre volje da nam se pridruže i podrže akciju kupnjom jednog primjerka. Učinimo nešto lijepo i plemenito, kako za svoju djecu, učeći ih temeljnim ljudskim vrednotama, tako i za afričke siročiće, darujući im priliku za bolje sutra.Cijena jedne slikovnice iznosi 10 KM.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.