FOTO/VIDEO  Otvoren šesti srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča"

Stolačka tarča
Hercegovina.info

Šesti srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" otvoren je danas u poslijepodnevnim satima u gradu na Bregavi. Prigodom otvaranja kazano je da je to manifestacija od važnosti, ne samo za Stolac, nego i za cijelu Hercegovinu i Hercegovačko-neretvansku županiju. Viteške skupine mimohodom su se uputile prema stolačkoj tvrđavi gdje se već sada okuplja veliki broj posjetitelja iz cijele Hercegovine.

"Posjećenost je ipak na zavidnoj razini s obzirom da je temperatura preko 35 stupnjeva. Sve je organizirano u savršenom redu. Posjetitelji pristižu iz minute u minutu, tako da će ovogodišnja "Stolačka tarča" premašiti dosadašnje rekorde posjećenosti, bez obzira što se ona održava jedan dan u srpnju i na temperature koje su nas pogodile", rekli su organizatori za Hercegovina.info

Tijekom večeri posjetitelji uživaju u radionici karamike, nastupima viteških skupina, bitci za Hercegov grad i puno toga drugoga. Tradicionalno, srednjovjekovni dio programa završit će igrom svjetla i sjene sa čuvenim vatrenim show-om, a svi posjetitelj moći će uživati u nastupu DJ-a.

"Stolačka tarča" je prvi srednjovjekovni sajam u BiH, a za cilj ima promovirati turistički potencijal općine Stolac, ali i posjetiti na duh nekih starih vremena.