FOTO/VIDEO  Započela deveta 'Stolačka tarča', u Starom gradu Vidoškom oživljen duh srednjovjekovlja

Stolačka Tarča
Stolačka Tarčka

Danas na Starom gradu Vidoškom iznad Stoca započinje deveta Stolačka tarča, manifestacija koja oživljava duh srednjovjekovlja, a organizatori su najavljuju bogat dvodnevni program. Manifestacija je to koju organizira ekipa okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače, uz potporu Grada Stoca.

“Viteške skupine iz cijele Europe sudjelovat će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja na originalan način oživljava davna povijesna vremena vraćajući nas u viteško doba”, poručili su organizatori, piše Stolac City.

Manifestacija započinje u danas u 16:00, dok je službeno otvaranje događaja i postrojavanje vitezova predviđeno u 18:00.

Događaj koja oživljava davna vremena naše povijesti ponudit će širok spektar aktivnosti i programa. Na programu su viteške i plesne skupine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske, predstave za djecu i radionice bosančice za djecu i odrasle, bogata gastronomska ponuda, te zabava uz zvuke srednjovjekovnog sastava Holoeneck Hungarica.

Ne smiju se propustiti ni spektakularne mačevalačke borbe poznate kao Božji sud, kao i Bohurt – oklopna borba s punim kontaktom. Dođite i uživajte u radionici bacanja sjekire, koju će održati duvanjski viking Stipe Pleić Flick, vuči konopa sa vitezovima i spektakularnom vatrenom showu-u.

Poseban program predviđen je za petak, 24. svibnja, koji je posebno namijenjen mlađoj publici. Od 16 sati djeca će moći sudjelovati u raznim igrama kao što su skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena itd.

Posebnu atrakciju predstavljat će nastup sokolara iz Srbije, Hanija Girgisa, koji će sa svojim dresiranim pticama izvoditi akrobacije i prelete iznad publike, čime će zasigurno oduševiti sve prisutne. Središnji događaj je Bitka za Hercegov grad, koja je na rasporedu u subotu u 20 sati, nakon čega slijedi vatreni show i nastup DJ-a.