FOTO/VIDEO  STOLAC OŽIVIO DUH SREDNJEG VIJEKA Pogledajte borbu za Stjepanov grad

Stolačka tarča
Stolačka tarča

Borbom za Stjepanov grad završila je deveta 'Stolačka tarča' - sajam koji svake godine oživi duh srednjeg vijeka u Stocu i Hercegovini.

Festival je počeo jučer bogatim programim, a danas su na rasporedu bile brojne radionice za djecu i odrasle. Svi prisutni su se mogli okušati u radionicama bacanja sjekire, pisanju bosančice, sokolarstvu, a upriličena je i predstava za najmlađe sudionike.

Stolačka tarča prva je manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini koja je na starom gradu Vidoškom u Stocu i ove godine okupila veliki broj domaćih i stranih posjetitelja te je u dva dana trajanja bila poprište viteških borbi i predstava.

Nisu se smjele propustiti ni spektakularne mačevalačke borbe poznate kao Božji sud, kao i Bohurt – oklopna borba s punim kontaktom. Radionicu bacanja sjekire održao je duvanjski viking Stipe Pleić Flick, vuči konopa s vitezovima i spektakularnom vatrenom showu-u.

Posebnu atrakciju predstavljao je nastup sokolara iz Srbije, Hanija Girgisa, koji je sa svojim dresiranim pticama izvodio akrobacije i prelete iznad publike, čime je zasigurno oduševio sve prisutne. Središnji događaj je Bitka za Hercegov grad, koja je bila na rasporedu u subotu u 20 sati, nakon čega je uslijedio slijedi vatreni show i nastup DJ-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.