Održana donatorska večer za odjel onkologije u SKB Mostar

Akcija "Pobijedimo bolest" nastavlja se do kraja godine, kada će se znati koliko je novca prikupljeno, kazala je predsjednica Županijske organizacija Zajednice žena Helena Lončar.

"Za nas osim ove materijalne vrijednosti, akcija ima i drugu, ako se tako može nazvati, duhovnu vrijednost, a ona je u buđenju ili pak u jačanju svijesti o potrebi ulaganja u naše zajedničke institucije, jer gradeći njih mi zapravo dajemo sebi", dodala je Lončar.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača Marija Zelenika govorila je o radu i akcijama Zajednice žena od osnivanja do danas, naglasivši da su političku snagu žena HDZ-a BiH prepoznali i u Europskoj pučkoj stranci žena, u radu čijeg su odboru u Bukureštu sudjelovale i članice Zajednice žena HDZ-a BiH.

"Žene su i većinsko biračko tijelo ove zemlje, a naš cilj je, između ostalog, i potaknuti žene da izađu na izbore i da se još aktivnije uključe u politički život zemlje", istaknula je Zelenika.

Uz Predsjedništvo HDZ-a BiH, Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a BiH, predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine Borjanu Krišto, načelnika općine Široki Brijeg Miru Kraljevića i načelnike općina Grude i Ljubuški, liječnice i liječnike, donatorskoj večeri nazočili su brojni gospodarstvenici.

Ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić, predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, dr. Drinka Musa i širokobriješki načelnik Miro Kraljević u svojim su pozdravnim govorima podržali akciju i pozvali da se ovakvi projekti nastave i u buduće.

(Fena)