SKB Mostar opet obustavlja hladni program. Odgođena i prva transplatacija srca koja je urađena prošle godine

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

"Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Krizni stožer Sveučilišne kliničke bolnice Mostar donio je odluku kojom se od danas, 21. siječnja 2022. godine obustavlja hladni operativni program. Izuzetak su svi onkološki i hitni pacijenti kojima će se i dalje pružati sve potrebne usluge", naveli su iz mostarske bolnice.

Obustava hladnog programa zasigurno će utjecati i na svjetske podvige koje ravnatelj Ante Kvesić godinama obećava, a među njima je i dugospominjana transplatacija srca.

Već cijelo jedno desetljeće, ako ne i duže ravnatelj krajem godine obećava transplantacije u Mostaru. 2014. ravnatelj navodi da će u roku od tri godine, dakle do kraja 2017. SKB imati 70 posto transplantacijskog programa, te da slaže priču. 2018. najavljuje transplantaciju do kraja te godine, 2021. kaže da je to ta godina. Inače, transplatacija nije urađena u 2021. kako je navodio.

Od 2013. godine ravnatelj je u 7 javnih nastupa obećao transplatacije. Mahom su to bili razgovori za Večernji, ali u zadnje vrijeme zna se oglasiti i na Feni subotom, a posljednji razgovor o transplataciji zabilježen je na RTV Herceg-Bosne.