FOTO  Održan događaj Neće on(a) niđe. - Uspješne priče mladih koji grade BiH

spark
Sami naziv nabolje govori o poruci koju su organizatori htjeli poslati - Neće on(a) niđe. - Uspješne priče mladih koji grade BiH.

Četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara, Nevena Pandža (Nutricioniziraj se), Senad Šantić (ZenDev), Sanjin Omerović (Digiqal) i Maja Miljević (SPARK & Zdrava Logika), održali su motivirajuće govore za oko 100 prisutnih posjetitelja. Ispričali su svoju životnu priču - kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u BiH te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku.

Događaj je organiziran od strane ogranka Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivirati mlade da ostanu u BiH, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično.

U vremenu kada se sve veći broj mladih odlučuje za život i posao u inozemstvu, te to vide kao jedinu priliku za osobni razvoj i uspjeh, u Bosni i Hercegovini postoje priče koje su dokaz da je uspjeh najmanje vezan za geografsko područje, te da uz jaku želju, veliki trud i neprekidan rad uspjeh postaje lako dostižan i u granicama BiH.