Gradonačelnik Bešlić otvorio 'Festival za djecu Mostara'

Festival se održava u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru i prvi je dječji festival humanitarnog karaktera posvećen djeci s posebnim potrebama.

Presijecanjem vrpce Festival su otvorili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, ravnateljica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru Valentina Mindoljević i direktor Gimnazije Mostar Bakir Krpo.

Ravnateljica  Mindoljević istakla je kako je Festival posvećen prvenstveno djeci te dodala da je cilj čitave manifestacije upoznati javnost s radom institucija i pojedinaca koji vode brigu o osobama s posebnim potrebama.

Ovaj festival, kako je naglasila, ujedno je i završna svečanost dužeg projekta.

"Učenici Koledža ujedinjenog svijeta već godinama volontiraju u institucijama koje vode brigu o djeci s posebnim potrebama, a u posljednjih nekoliko mjeseci pridružili su im se i vršnjaci iz svih srednjih škola u Mostaru. Zajedno su pripremili današnji program i nadamo se da će izgrađene veze potrajati te da će oni nastaviti s radom i nakon što se ovaj projekt završi", kazala je ona.

U svom obraćanju ravnatelj Krpo istaknuo je kako se nada da ovo neće biti jedini dan koji je posvećen djeci, već da će se ljubav prema najmlađima nastaviti tijekom cijele godine.

Gradonačelnik Bešlić zahvalio je svima onima koji su sudjelovali u pripremi festivala i kazao kako vjeruje da će ova manifestacija postati tradicionalna te da će svake godine okupljati sve više mladih ljudi koji će promovirati zajedništvo i plemenitost.

U programu Festivala sudjelovat će mostarske mažoretkinje, plesni studio Mo Stars i osam institucija za djecu sa posebnim potrebama, a za zabavu mostarskih mališana pobrinut će se i medo Lino sa poklonima za najmlađe.

Posjetitelji će, uz zabavni program, moći posjetiti i štandove partnera i sponzora Festivala, uživati u performansama i radionicama profesionalnih žonglera, klaunova i umjetnika, te učestvovati u igrama bez granica za djecu s vrijednim nagradama.