FOTO  Grad Mostar se oprostio od Futao Motaija

Veleposlanik Motai je kazao kako se završava njegov mandat koji je trajao šest godina i dva mjeseca te da je došao kod gradonačelnika Mostara da mu se zahvali na izuzetnoj su sradnji koji su imali.

Dodao je kako ga je gradonačelnik Bešlić upoznao sa željom vlasti u Mostaru da ponude bilo koju vrstu pomoći za narod u Japanu koji je pogođen prirodnom katastrofom, te kazao kako je obećao da će tu poruku prenijeti vlastima u Japanu.

"U ovom razdoblju je bilo jako mnogo projekata koji su uspješno realizirani i na tome želim da se zahvalim gradonačelniku Bešliću i svim građanima Mostara", kazao je Mutai.

Gradonačelnik Bešlić je istakao kako je Vlada Japana pomogla mnoga mostarska poduzeća i organizacije, škole, izgradnju infrastrukture, poljoprivrednike i mnoge druge projekte.

"Prepoznato je kako je veleposlanik Motai radio, ali isto tako je prepoznato i sudjelovanje Vlade Japana, jer oni su uistinu imali osjećaj za potrebe i tražili su da zajednički rješavamo probleme", kazao je Bešlić.

On je zahvalio Motaiju na svemu onome što je učinio za ovo područje te kazao kako vjeruje da je Motai zauvijek ostao prijatelj Mostara i BiH.

Fena