Gosti iz Koruške u posjeti Mostaru

Ljubo Bešlić, Koruška
Nakon Sarajeva i Banja Luke, izaslanstvo Parlamenta Koruške, na čelu s bivšim predsjednikom Parlamenta Koruške i zastupnikom u austrijskom parlamentu Gerhardom Dőrflerom , danas boravi u Mostaru i Međugorju.

U gradskoj Vijećnici primio ih je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suradnicima. Tijekom susreta gosti iz Koruške interesirali su se za političke prilike u Mostaru, kao i koje su mogućnosti gospodarske suradnje između pokrajine Koruške i Mostara, kao središta regije Hercegovine.

Gradonačelnik Bešlić upoznao ih je s političkim prilikama u Mostaru, posebice u svijetu činjenice da Mostar nije imao izbore za lokalnu vlast, za razliku od svih drugih jedinica lokalne samouprave u BiH, te na brojne negativne posljedice koje su imali nasilni i rušilački prosvjedi u Mostaru 7. veljače ove godine.

Prezentirao im je gospodarske potencije koja ime Mostar, prije svega u oblasti proizvodnje energije, posebice obnovljivih izvora, te metalne industrije i turizma.

Gradonačelnik je gostima iz Koruške uručio monografiju „Mostar u slici i riječi" i knjigu „Stari most s - mjesta događaja", a nakon razgovora u Vijećnici zajednički su obišli staru gradsku jezgru i Stari most, navodi se u priopćenju.